«Berserk» savnet i Sørishavet

Den norske seilbåten «Berserk» sender ut nødsignaler fra Sørishavet. Ingen har hatt kontakt med mannskapet siden i går.

Berserk

Seilbåten «Berserk» er savnet i Sørishavet. Båten var på vei til Sydpolen.

Foto: wildvikings

Seilbåten er på vei til Sydpolen, men klokka 05.20 i morges skal en av båtens nødpeilere ha blitt løst ut utenfor Ross-øya.

– Så lenge vi ikke klarer å få kontakt med båten, betrakter vi den som savnet, sier vakthavende redningsleder Tore Hongset ved Hovedredningssentralen til VG.

Overfor NRK.no forteller Hongset at besetningen på båten var i kontakt med sin norske kontaktperson i går, men at ingen har hørt fra dem siden.

Militærfartøy på vei

Det er veldig dårlig vær i området hvor båten med tre personer om bord skal befinne seg, og det blåser orkan styrke.

– Et militærfartøy som skal komme dem til unnsetning, hadde kontakt med dem for to dager siden. Da sa de at de skulle legge seg i en bukt for å ri av den verste stormen, sier Hongset som ikke vet hvor langt unna «Berserk» militærfartøyet er.

Hovedredningssentralen i Nord-Norge har fått informasjonen fra sine kolleger på New Zealand.

Ved 15-tiden norsk tid nådde marineskipet «Wellington» området hvor «Berserk» sist ble lokalisert, men uten resultat, skriver Infonews.co.nz.

På grunn av det dårlige været har mannskapet på «Wellington» begynt å trekke seg ut av området.

Ifølge nettstedet er det seks til åtte meter høye bølger i området og vindkast på opp mot 110 kilometer i timen.

– Kapteinen er ikke om bord

Ifølge Berserk-ekspedisjonens blogg var planen å nå Sydpolen for å markere hundreårsjubileet for Roald Amundsens ekspedisjon.

Ekspedisjonen la ut fra New Zealand tidligere denne måneden. På sin egen blogg la kaptein Jarle Andhøy ut siste innlegg 3. februar.

– Skuta er klargjort, besetningen er fulltallig, og som første norske skute siden FRAM skal Berserk seile til Ross Shelfen, med verdens ende som sitt mål. Fra New Zealand går kursen gjennom “The roaring 40`s, The furious 50`s og screaming 60`s”. Skuta er fullastet langt over lastemerket, men ishavsekspedisjoner krever mye utstyr og fuel, skriver Andhøy.

Ifølge VG skal kapteinen selv ikke være om bord i båten. Han og en annen av besetningsmedlemmene skal ha gått i land og forsøkt å ta seg til polpunktet ved hjelp av beltebil.

En reporter fra TV New Zealand møtte Andhøy og en annen av besetningsmedlemmene på Scott-basen på Rossøya 15. februar.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt