«Amalthea» har ankommet Egypt

Det libyske hjelpeskipet «Amalthea» ankom den egytpiske havnen El Arish onsdag kveld.

Lasteskipet Amalthea

Lasteskipet «Amalthea» var på vei til Gaza med mat og medisiner da det ble omdirigert til Egypt.

Foto: Ap

Skipet, som blant annet er lastet med mat og medisinsk utstyr, var på vei til Gazastripen da Israel ga beskjed om de heller ville borde «Amalthea» enn at det fikk ankomme Gaza, dersom det ikke la om kursen.

«Amalthea» vil ha lagt helt til i El Arish til innen klokken 21 og vil deretter starte å losse lasten, ifølge havnesjef kaptein Gamal Abdel Maqsoud.

El Arish ligger rundt 45 kilometer sør for grensen til Gaza.

Utstyret lasteskipet har med seg skal gis til den egyptiske Røde Halvmåne-organisasjonen, som igjen vil gi lasten videre til palestinerne.

– Medisinsk utstyr og passasjerer vil reise til Gaza via grensen til Rafah, mens matvarene vil bli fraktet via Awja-grensen, sier havnesjefen til Reuters.

– Har nådd målet

Youssef Sawani, administrerende direktør i hjelpeorganisasjonen Kadhafi Foundation

Youssef Sawani, administrerende direktør i hjelpeorganisasjonen Kadhafi Foundation.

Foto: STR / Reuters

Sjef for hjelpeorganisasjonen som står bak hjelpesendingen, Youssef Sawani, sier at målet for «Amalthea» er nådd og at utfallet gavner palestinerne.

Han sier skipet endret kurs og i stedet seilte til Egypt av sikkerhetsgrunner.

– Det var uakseptabelt for oss å risikere en blodig konfrontasjon med Israel, sier Sawani.

Vil bryte Gaza-blokaden

«Amalthea» er chartret av en libysk hjelpeorganisasjon, som ledes av Saif al-Islam Gaddafi, sønnen til Libyas president Muamar Gaddafi. Målet er å bryte Israels blokade av Gazastripen.

Det 92 meter lange lasteskipet la ut fra den greske havnebyen Lavrio lørdag og var opprinnelig ventet å komme fram til Gaza onsdag morgen.

Det er et mannskap på tolv samt ti aktivister om bord på skipet, som ifølge arrangørene er lastet med 2000 tonn matvarer og legemidler.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt