NRK Meny
Normal

«Alle» frir til Rubios velgere

Donald Trump, Ted Cruz og John Kasich hyllet alle Marco Rubio etter at han trakk seg fra kampen om å bli republikanernes presidentkandidat.

Familien til Marco Rubio

Familien til Marco Rubio sto ved siden av ham da han holdt talen der han kunngjorde at han trakk seg som republikansk presidentkandidat.

Foto: Angel Valentin / AFP

– Til dere som støttet Marco og jobbet så hardt for ham: Vi ønsker dere velkommen med åpne armer, sa Ted Cruz under sin valgvake i Houston i Texas.

Cruz sa at Rubio var en venn og kollega av ham og at hans personlige historie hadde inspirert millioner av velgere.

– Han historie som sønn av en bartender og en hushjelp som rømte fra Cuba i jakten på frihet, var en inspirasjon for mange, sa Cruz.

Rubio trakk seg fra nominasjonskampen etter at han tapte primærvalget i sin egen hjemstat Florida i natt.

Marco Rubio trakk seg etter at han tapte primærvalget i hjemstaten Florida.

– Etter i natt er det klart at selv om vi er på den rette siden, så kommer vi ikke til å være på den vinnende siden, sa Marco Rubio til tilhengerne da han trakk seg.

Trump roste Rubio

Også Trump, som har hatt harde personlige sammenstøt med Marco Rubio under valgkampen, roste Rubio fra sin valgvake.

– Han er tøff, han er smart og han har en stor fremtid foran seg, sa Trump.

Han takket Rubio for kampen og sa at han hadde drevet en tøff valgkamp.

Viktig for Kasich

Ohio-guvernør John Kasich gjorde i sin takketale til velgerne etter seieren i hjemstaten et nummer ut av han drar til Pennsylvania for å drive valgkamp.

Maria Silva,

85 år gamle Maria Silva gråt da hun hørte Rubio si at han kom til å trekke seg.

Foto: Angel Valentin / AFP

Primærvalget i Pennsylvania er ikke før 26. april, men delstaten er en av de der Kasich kan gjøre det godt.

Marco Rubio har imidlertid gått til rettssak for å forhindre Kasich fra å stille til valg i deler av Pennsylvania fordi han – ifølge Rubio – mangler det antall underskrifter man trenger for å stille til valg.

I nattens takketale var Kasich nøye med å rose Rubio og hans velgere og amerikanske politiske kommentatorer sier at Kasich nå håper at Rubio nå vil trekke søksmålet.

Fra Tea Party til elitens kandidat

Rubio ble valgt inn i Senatet i 2010 som en del av Tea Party-bølgen det året. Til tross for at han har stemt svært konservativt i løpet av sine år i Kongressen, ble han likevel sett på som en del av det etablerte politiske miljøet i årets valgkamp.

– Politisk sinne og bitterhet gir oss ikke bare et delt parti, men det gir oss en delt nasjon, der folk hater hverandre, sa Rubio tirsdag, med klar henvisning til Trump.

Sammen med Jeb Bush var Rubio den etablerte partielitens kandidat og hadde klart flest støtteerklæringer fra andre senatorer, kongressmedlemmer og guvernører.

Men det hjalp lite i en nominasjonskamp der mange av de republikanske velgerne ville ha noen fra utsiden av det politiske maskineriet i Washington

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt