– Virket som paret levde «den amerikanske drømmen»

– Paret hadde en liten baby, og det virket som de levde «den amerikanske drømmen», sier en kollega om den drepte gjerningsmannen og hans kone i California.

California-angrep

CALIFORNIA: 14 mennesker ble drept da flere personer åpnet ild mot en bygning der det blant annet ligger et sosialkontor i San Bernardino i California onsdag.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters/NTB Scanpix

De to personene som politiet har drept etter masseskytingen i California, er navngitt som Syed Rizwan Farook (28) og Tashfeen Malik (27). Paret hadde en seks måneder gammel baby.

Ifølge en kollega dro amerikanskfødte Farook til Saudi-Arabia tidligere i år. Ifølge en annen kollega, Patrick Baccari, var 28-åringen borte en måned og kom tilbake til USA med kona, skriver Los Angeles Times.

– Paret hadde en liten baby, og det virket som de levde «den amerikanske drømmen», sier Baccari.

Det er ikke kjent når paret giftet seg. Flere amerikanske medier melder at Farook traff sin kone på Internett.

I San Bernardino i California ble 14 drept da tungt væpnede personer begynte å skyte inne i en kontorbygning i går kveld, norsk tid. I tillegg ble minst 17 såret i skytingen på det som skal ha vært julefesten til helseetaten i byen. Etter en omfattende politijakt, ble en mann og en kvinne skutt og drept,  de to er mistenkt for å stå bak angrepet.

SE VIDEO: Minst 20 politifolk var involvert i skuddvekslingen med det mistenkte paret.

– Ingen uvanlige tegn

14 mennesker ble drept og 17 ble såret under julefesten da flere personer åpnet ild mot en bygning i byen San Bernardino onsdag.

Farook var fast ansatt i kommunens kontor for sosiale tjenester, som arrangerte festen der skytingen skjedde. Der hadde han jobbet med matsikkerhet i fem år.

28-åringen forlot festen tidlig etter en krangel. Senere skal han ha returnert og begynt å skyte mot festdeltakerne.

Baccari sier at Farook ikke viste noen uvanlige tegn før angrepet, men kollegaen sier at Farook for flere måneder siden lot skjegget gro. Han blir også karakterisert som «en rolig familiefar og moderat muslim».

– Men han diskuterte sjelden religion på jobb, sier kollegaen Griselda Reisinger.

Drept noen timer senere

Syed Rizwan Farook og Tashfeen Malik ble drept da de to ble innhentet av politiet i et boligområde i San Bernardino få timer etter skytingen.

Politiet sier også at det kun var disse to personene som utførte angrepet. TV-bilder fra boligområdet viste en person som lå livløs på bakken i nærheten av en bil som gjerningspersonene skal ha brukt. En politibetjent ble skadd i skuddvekslingen.

Politiet vil ikke karakterisere angrepet som et terrorangrep, men strever med å finne motivet. Politisjefen i San Bernardino, Jarrod Burgua tror likevel at angrepet til en viss grad var planlagt ettersom gjerningspersonene var tungt bevæpnet.

– Så jeg tror ikke at han bare løp hjem, kledde seg i kampklær, tok våpnene og kom tilbake og utførte dette som en spontan handling, sier politisjefen.

Fordømmer angrepet

SVOGER: Farhan Khan (i midten) er svogeren til Syed Farook, som politiet har identifisert som en av gjerningspersonene. Her fordømmer han angrepet under en pressekonferanse onsdag kveld amerikansk tid.

Foto: MIKE BLAKE / Reuters/NTB Scanpix

– Helt uforståelig

Fahran Khan, som er gift med Farooks søster, holdt onsdag kveld en pressekonferanse der han uttrykte medfølelse med ofrene og framholdt at det hans svoger har gjort, er helt uforståelig.

– Hvorfor skulle han gjøre noe sånt som dette? Jeg aner ikke, jeg er sjokkert selv, sa Khan på en pressekonferanse foran et islamsk senter i Anaheim i California.

– Han var svært religiøs. Han kunne dra på jobben, komme tilbake, gå for å be og dra tilbake. Han er muslim, sier han til New York Daily News.

San Bernardino ligger rundt 100 kilometer øst for Los Angeles.

SISTE NYTT

Siste nytt