NRK Meny
Normal

– Vil jeg få en jobb, Mr President?

Barack Obama og Mitt Romney sloss i natt om velgernes gunst, og det var en mye mer opplagt president som svarte på publikums spørsmål.

Barack Obama under presidentdebatten

Publikum fikk stille spørsmål til de to kandidatene under nattens debatt.

Foto: SPENCER PLATT / Afp

Den økonomiske situasjonen i USA var et naturlig tema i nattens folkemøte utenfor New York. Og mange av spørsmålene fra salen handlet om hvordan landets økonomi kunne bedres i løpet av den neste presidentperioden.

Obama var langt mer offensiv enn i den første TV-debatten med Romney. Og TV-seerne er enige.

I en meningsmåling fra CBS, der de spurte 500 velgere som ikke har bestemt seg på forhånd, svarte 37 prosent at Obama vant men 30 prosent mente Romney var best, 33 prosent svarte uavgjort.

37 prosent holdt en knapp på Obama, mens 30 prosent mente hans motdebattant Romney vant.

I CNN sin måling var tallene klarere. 46 prosent trakk frem Obama som vinneren, mens 39 prosent holdt Romney som en vinner.

Flere ganger utviklet det seg til heftig debatt ansikt til ansikt der begge kandidatene avbrøt hverandre i diskusjoner om arbeidsplasser, bilindustrien og olje og energi.

– Jeg vet hvordan man skaper jobber

Først ut var studenten Jeremy som var veldig nysgjerrig på om han noen gang ville kunne få seg en jobb når han er ferdig utdannet.

Og den tidligere guvernøren i Massachusetts og mangemillionæren Mitt Romney tok utfordringene og garanterte den unge studenten jobb.

– Jeg vet hvordan man skaper jobber, og når du er ferdig vil jeg garantere deg at du får en jobb, svarte Romney.

Deretter var det Obama sin tur, og presidenten hadde tydeligvis en bedre dag enn under den forrige debatten, som han tapte mot en opplagt Romney.

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

Den tidligere guvernøren i Massachusetts og mangemillionæren Mitt Romney tok utfordringene og garanterte den unge studenten som stilte ham spørsmål om fremtiden for USAs studenter.

VIDEO: Vil jeg få en jobb, Mr President?

Høy temperatur

– Det er flere ting vi kan gjøre for å skaffe jobber. Vi kan investere i amerikansk industri, vi kan satse på høyre utdanning og fornybar energi, og til slutt så kan vi bruke de pengene som vi til nå har investert på militæret til utdanning og arbeidsplasser.

Temperaturen mellom de to kamphanene var til tider høy og flere ganger måtte debattlederen, Candy Crowley, avbryte de to.

– Guvernør Romney sier han har en fempunktsplan. Han har ingen fempunktsplan. Han har en ettpunktsplan, og den er å sikre at folk på toppen kan fortsette å spille etter andre regler, sa Obama.

Romney anklaget Obama for å ha styrt over en økonomi som har stagnert og ikke tatt av igjen etter fire år.

– Middelklassen er knust i de siste fire årene, og det har vært altfor få jobber, sa han.

– Jeg vet hva det tar å skape gode jobber og sikre at dere får de mulighetene dere fortjener, sa Romney.

Men Obama svarte kjapt på kritikk fra Romney og forsvarte sin energipolitikk og sa at det Romney vil, er å la oljeselskapene lage energipolitikken.

Han tok også opp hvordan han hadde reddet bilindustrien og beskyldte Romney for å ha villet la den gå konkurs, med tap av millioner av jobber som resultat. Han avviste Romneys innsigelser.

– Det guvernør Romney sier, er bare ikke sant. Han ville la den gå konkurs uten å gi den mulighet for å fortsette sin virksomhet, sa han.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt