NRK Meny
Normal

– Vil føre våre barn og barnebarn inn i økonomisk slaveri

ATEN (NRK): Den eldre kvinnen NRK treffer på gaten i Aten er dypt skuffet etter at det greske parlamentet i natt støttet regjeringens forslag om kutt og innsparinger.

Kvinne på gaten i Athen

SKUFFELSE: – Jeg er dypt skuffet over som nå skjer, og veldig uenig i det politikerne gjør, sier denne 68 år gamle kvinnen på gaten i Aten til NRK.

Foto: Jan Espen Kruse / NRK

Alexis Tsipras

Statsminister Alexis Tsipras så på mobiltelefonen sin under nattens avstemning i det greske parlamentet.

Foto: Christian Hartmann / Reuters

– Det er det verst mulige som kan skje med landet vårt.

Det sier en 68 år gammel kvinne til NRK på gaten i Aten lørdag morgen, etter at et stort flertall i den greske nasjonalforsamlingen i natt ga regjeringen grønt lys til å forhandle med kreditorene om en låneavtale basert på nye reformforslag.

Hun vil ikke si navnet sitt, men er klar i uttalelsene om det som skjedde i natt.

Nå tror hun at Hellas kommer til å ta opp nye store lån, lån som landet aldri kommer til å klare å kvitte seg med.

– Det greske parlamentets avgjørelse om å gå med på harde økonomiske reformer, vil føre våre barn og barnebarn inn i økonomisk slaveri, sier hun.

Det begynner å synke inn at reformene ikke er til å komme unna, forteller utenriksmedarbeider Jan Espen Kruse.

– Var nødvendig

Forslaget som den greske regjeringen la frem for kreditorene torsdag kveld inneholdt mange av kravene som det greske folket sa nei til i folkeavstemningen sist søndag.

Yaunis Faniadis

Yaunis Faniadis støtter nattens vedtak i parlamentet.

Foto: Jan Espen Kruse / NRK

– Det politikerne gjorde i parlamentet i natt var ytterst vanskelig, men det var nødvendig, sier 46-åringen Yaunis Faniadis til NRK i Aten lørdag morgen.

Til tross for at regjeringen i forslaget går med på smertefulle kutt, mener han at alternativet ville vært verre.

– Det var den eneste måten å redde oss fra en Grexit på. Men det er naturligvis ingen som liker å høre at de skal utsettes for enda hardere økonomiske reformer, når vi allerede har hatt det vanskelig i flere år, sier Faniadis.

Dagens meldinger fra Brussel går ut på at det greske forslaget er blitt positivt mottatt. Dermed kan det se ut til at de siste ukenes greske drama kan få en løsning i løpet av helgen.

Vil at statsministeren blir sittende

Til tross for at Yaunis Faniadis og den 68 år gamle kvinnen er uenige om nattens vedtak i parlamentet, ønsker begge at statsminister Alexis Tsipras og regjeringen hans blir sittende.

– Det er riktig at han fullfører det han har begynt på, sier Faniadis.

Den 68 år gamle kvinnen har troen på Tsipras som hun sier at kommer fra den nye generasjonen med politikere som ennå ikke er korrupt.

– Forhåpentligvis klarer han å endre kursen, et nyvalg vil bare gjøre at gamle og gjennomkorrupte politikerne kommer tilbake, sier hun til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt