NRK Meny
Normal

– Vi vil fortsette å håpe helt til slutten

Fortvilte pårørende har samlet seg inn på flyplassen i St. Petersburg der ulykkesflyet fra Egypt skulle lande. Det er nå bekreftet at alle om bord omkom.

Flyulykke pårørende i St.Petersburg

FORTVILTE PÅRØRENDE: Flere hundre pårørende har samlet seg på den russiske flyplassen i St. Petersburg der det russiske flyet skulle landet.

Foto: ANATOLY MALTSEV / Epa

Lørdag morgen ble det bekreftet at et russisk passasjerfly styrtet på Sinaihalvøya i Egypt. 20 minutter før flyet forsvant tok det av fra Sinai Sharm el-Sheikh, på vei til St. Petersburg i Russland.

Pårørende St.Petersburg

DATTEREN SAVNET: Datteren til kvinnen til venstre var om bord i flyet som styrtet.

Foto: EBU

– Datteren min.. Jeg var hjemme da jeg hørte om ulykken. Datteren min ville ikke at jeg skulle møte henne her på flyplassen min, sier en fortvilet kvinne på flyplassen i St.Petersburg.

224 personer skal ha vært om bord i flyet. Alle passasjerene er nå meldt omkommet av egyptiske myndigheter.

Etter at nyheten om styrten kom samlet flere hundre pårørende seg ved den russiske flyplassen Pulkovo flyplass i St. Petersburg, der flyet skulle lande.

Flere samlet seg rundt informasjonsdesken til flyselskapet for å få oppdatert informasjon om styrten.

Sky News sin Russland-korrespondent, John Sparks, forteller at russiske myndigheter så langt har formidlet svært lite informasjon til de pårørende som samlet seg ved flyplassen.

Pårørende på flyplassen i St. Petersburg

– Vil kanskje aldri se foreldrene mine igjen

St. Petersburg flylulykke

GRÅT: En kvinne på Pulkovo-flyplassen fortviler over nyheten om at flyet har styrtet.

Foto: STRINGER/RUSSIA / Reuters

Bilder viser pårørende som er svært preget av hendelsen. Ifølge Sky News er flere pårørende fraktet til et nærliggende hotell i vente på informasjon om deres kjære. Der vil de også få psykiatrisk hjelp og støtte.

Yulia Zaitseva forteller til Ap at to venner av henne var på flyet.

– Vi var venner i 20 år. Hun var en veldig god venn som var klar for å gi alt til andre mennesker, sier Zaitseva og fortsetter:

– Å miste en sånn venn er som å få kappet av hånda.

Nyhetsbyrået AFP snakket med 25 år gamle Ella Smirnova før det ble meldt at alle passasjerene hadde omkommet i styrten.

– Jeg skal møte foreldrene mine. Jeg snakket sist med dem på telefonen da de var på flyet, og så hørte jeg nyhetene, sier Smirnova til AFP.

– I fortsetter å håpe helt til slutten at de er i live, men kanskje vil aldri se dem igjen, sier hun.

Laster Twitter-innhold

Ba om nødlanding

Russlands president Putin har også beordret russisk sikkerhetspersonell til ulykkesstedet, og det blir nå sendt fem russiske fly for å hjelpe Egypt i redningsarbeidet.

Også Israel har tilbudt seg å bidra i redningsarbeidet, og israelske sikkerhetsstyrker har bistått egyptiske myndigheter i å lokalisere flyet.

Den sorte boksen er nå funnet, melder Al Jazeera. Hva er som er årsaken til styrten er foreløpig ukjent, men ifølge egyptiske myndigheter skal det ha skjedd en «teknisk svikt». Det er imidlertid ingen uavhengige kilder som bekrefter denne opplysningen.

Like før flyet forsvant fra radarsystemene ba det om å få nødlande, melder the Interfax. Besetningsselskapet skal ha klaget på statusen til den ene motoren, skriver nyhetsbyrået RIA Novosti.

Flere har samlet seg foran en informasjonsdesk etter at en russisk fly styrtet 31. oktober

VIL HA SVAR: Flere mennesker har samlet seg foran informasjonsdesken til det russiske flyselskapet Kogalymavia på flyplassen Pulkovo flyplass i St. Petersburg.

Foto: Dmitry Lovetsky / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt