– Vi prøver å holde henne i live

Offentligjorte nødanrop fra livredde passasjerer avslører dramaet som utspilte seg på rullebanen etter krasjlandingen i San Francisco.

Nødsamtaler fra passasjerer ombord Asiana Airways er frigitt.

Nødanrop fra livredde passasjerer på ulykkesflyet som krasjlandet i San Francisco sist helg, er offentliggjort. Hør nødsamtalene her.

Både passasjerer og vitner til krasjlandingen på flyplassen San Francisco i USA sist helg ringte den amerikanske 911-sentralen for å få hjelp etter at flyet hadde styrtet, ifølge NBC.

– Vi har vært på bakken i, jeg vet ikke, 20 minutter, en halvtime, sier en kvinnelig innringer på opptaket av samtalen med nødsentralen.

Til sammen 11 og et halv minutt med lyd av samtalene er nå offentliggjort.

– Hun dør om vi ikke får hjelp

Videre fortalte kvinnen at det var passasjerer inne i flyet med kritiske skader og hodeskader.

– Vi holder på å miste en kvinne her. Vi prøver å holde henne i live.

I løpet av samtalen forsikret operatører på nødsentralen at hjelp var på vei. Flere andre innringere klaget også til nødsentralen fordi det var lite mannskap på plass.

Artikkelen fortsetter under bildet

Krasjlandingen i San Francisco

Passasjerer evakueres fra Asiana Arlines-flyet som krasjlandet i San Francisco i helgen. To kinesiske tenåringer omkom i ulykken.

Foto: HANDOUT / Reuters

– Det ligger en kvinne her på gaten med ganske alvorlige brannskader i hodet, og vi vet ikke hva vi skal gjøre. Hun er alvorlig brent. Hun dør antakelig snart om vi ikke får noe hjelp, sa en annen innringer.

Operatøren på nødsentralen stiller videre innringeren noen spørsmål om den hardt skadde kvinnen på rullebanen.

– Jeg stiller deg noen spørsmål slik at du kan hjelpe henne frem til ambulansepersonell kommer frem. Er det greit?

– Det er greit, svarer innringeren.

Evakuerte etter 90 sekunder

Tross den voldsomme krasjlandingen ble ikke evakueringen av passasjerene satt i gang umiddelbart. Flygerne ba først kabinpersonalet avvente situasjonen.

Først da de fikk beskjed om at flyet var i brann, ga pilotene ordre om evakuering. Da hadde det gått om lag 90 sekunder etter krasjlandingen.

Deborah Hersman

Deborah Hersman er leder i USAs nasjonale råd for transportsikkerhet.

Foto: JUSTIN SULLIVAN / Afp

– Vi vet ikke hva pilotene tenkte, sa formann Deborah Hersman i National Transportation Safety Board på en pressekonferanse tidligere denne uken.

Hun henviste til tidligere flyulykker hvor mannskapet har ventet med evakueringen til redningsarbeidere og kjøretøyer har nådd fram til flyet.

Blendet før krasjlanding

To personer døde etter at Asiana Airlines flyvning 214 kom for sakte og for lavt inn til landing på San Francisco internasjonale flyplassen lørdag.

Flere personer ble i tillegg alvorlig skadet i ulykken, som er den første i sitt slag med fly av typen Boeing 777.

Flyet slo halen inn i en barriere som skiller rullebanen fra sjøen og havarerte. Torsdag kom det frem at flyet var ute av kurs før landing, men årsaken til ulykken er fortsatt ikke kjent.

Piloten som fløy flyet som krasjlandet har imidlertid forklart at han ble blendet av et skarpt lys, skriver USA Today. Hva som forårsaket det skarpe lyset er heller ikke kjent.

20 av ofrene behandles fortsatt på sykehus i San Francisco. For fire av dem skal tilstanden fortsatt være kritisk, blant dem et lite barn.

SISTE NYTT

Siste nytt