Hopp til innhold

– Vi kommer ikke til å stoppe

En gruppe unge opprørere som har vært involvert i uroen i London de siste dagene, snakker ut i et ferskt intervju. – Vi angrer ikke på noe av det vi har gjort, sier de.

Engelske opprørere snakker ut i intervju

SE VIDEO NEDE I SAKEN: Fire engelske opprørere snakker ut til Sky News. De føler ingen anger for å ha vært med på å angripe politiet, sette fyr på bygninger, eller å ha plyndret butikker. De krever en endring fra den britiske regjeringen før de lar seg stoppe.

Foto: Nyhetsspiller

Video Voldsomme opptøyer i London

Opptøyene i England og London har krevd sitt femte menneskeliv hittil etter at Richard Mannington Bowes døde av skader han pådro seg mandag.

Foto: NRK
Plyndring i London

Plyndring i London.

Foto: AFP/Scanpix/Twitter/Facebook

De har satt fyr på bygninger, angrepet politiet, og plyndret butikker, men hevder at de ikke føler anger for sine handlinger.

Gruppen på fire demonstranter som nå lar seg intervjue var med på å ribbe butikkeiere i London mandag.

– Jeg så en mulighet, og jeg grep den. Jeg tok for det meste treningstøy og elektroniske varer, forteller én av de fire til Sky News.

– Jeg valgte å ta fra butikkene fordi jeg er nødt til å forsørge familien min. Jeg har tatt saker til min sønn, og noen ting til meg selv, som klær og slikt, forteller en annen.

Hamstret varer for 20.000 kroner

Gruppen ønsker å være anonyme, og har dekket til ansiktene sine. De plyndret butikker i High Street i London, og ønsker nå å selge enkelte varer videre.

Plasma-TVer, PS3, og bærbare datamaskiner er blant de dyreste varene gjengen har fått tak i. Én av dem forteller at han tok varer til en verdi på 20.000 kroner.

– Det er godt betalt for en uke, sier han.

Artikkelen fortsetter under klippet:

Video Engelske opprørere snakker ut i intervju

NETT-TV: Engelske opprørere snakker ut i intervju med Sky News.

– Dette er det vi kaller hevn

Mennene har tidligere levert CV og jobbsøknader til flere av butikkene de har plyndret, og forklarer at «slik kan det gå» når man ikke responderer til unge, arbeidslystne mennesker.

– Jeg leverte en CV i Clapham, men de ga meg aldri noen tilbakemelding. Jeg sa til meg selv, greit, dette er hevnen, sier han.

Torsdag samlet Parlamentet seg til et ekstraordinært møte, der statsminister David Cameron lovet erstatning til alle ofre for plyndringen.

– Føler noen av dere anger for opprørene dere har vært med på?

– Nei, dette føles ut som en vanlig dag for meg, sier en av dem.

– Nei, for jeg ser på den nye plasma-TVen min hver dag. Det føles ut som julaften kom tidlig i år, svarer en annen.

Viser fram overvåkingsbilder til publikum

Vest Midland-politiet viser fredag fram overvåkingsbilder av opprørere på en storskjerm festet til en varebil i Birmingham.

«Kjenner du igjen noen av disse menneskene?» står det blant annet.

Politiet ber publikum hjelpe til med å identifisere opprørerne, og henvender seg til publikum med et telefonnummer de kan ringe for å gi tips. Varebilen skal etter planen kjøre rundt i byen fredag og lørdag, og advokat Atif Razzaq tror det er en utmerket tilnærming.

– Folkemengden tar faktisk en ekstra titt på bildene for å prøve å gjenkjenne noen av plyndrerne. Jeg er overbevist om at noen kan hjelpe politiet, sier Razzaq til AP.

Plyndring og opptøyer i Storbritannia

Et videoovervåkningskamera viser maskerte bråkmakere ved en ødelagt butikk i West Northwood i London. Politiet har gitt ut slike bilder i håp om å pågripe de som står bak plyndringen og volden i Storbritannia de siste dagene.

Foto: - / Afp

– Det er ikke noen framtid for unge mennesker her. Det er slik jeg ser det. Regjeringen hjelper ingen andre enn de rike. De bryr seg ikke om oss, de bare lar oss gjøre det vi vil i gatene.

En annen av dem fortsetter:

– Det er ikke som vi gjør dette for moro skyld, men vi gjør det for å overleve. Inntil vi får penger, og støtte fra regjeringen, kommer vi ikke til å stoppe, sier han.

Utskjelt London-ordfører

Boris Johnson

- Alle som har vært involvert i plyndringen og volden vil bli tatt, sier Londons ordfører Boris Johnson.

Foto: Matt Dunham / Ap

Londons ordfører Boris Johnson var tilbake i hovedstaden tirsdag, og møtte opp i bydelen Clapham med en kost for å hjelpe til med opprydningen.

Han ble imidlertid møtt med kjeft og sinte tilrop av folk på gata, og måtte beklage seg.

– Jeg vil si til alle som driver en butikk eller eier et firma i området hvor lei meg jeg er for tapene og skadene dere har blitt påført. Alle som har vært involvert i plyndringen og volden vil bli tatt, og skal få straffer som vil få dem til å angre bittert, sa Johnson ifølge Daily Telegraph.

SISTE NYTT

Siste nytt