– Vi er isolert fra resten av verden

Gietari Abdesstar og barna ble sammen med andre innbyggere i franske Nemours evakuert i dag. Flomvannet er på vei mot Paris. Det kjente museet Louvre er stengt og i morgen er det meldt mer regn.

Flomrammede henter eiendeler i Nemeurs

I Nemours er noen tusen av innbyggerne evakuert fra hjemmene sine.

I den sentrale regionen rundt Paris har opp mot 10.000 personer vært nødt til å forlate hjemmene sine, skriver Le Figaro. Veier er stengt, og noen toglinjer er sperret fordi elvene Seinen og Loire har gått over sine bredder.

I Nemours, 75 kilometer sør for Paris, er noen tusen av de 13.000 innbyggerne evakuert. Fransk tv fulgte Zumre and Durmaz Halet da en båt brakte dem hjem til leiligheten sin.

– Vi har ikke noe valg, vi kan ikke bo der. Vannet når opp til annen etasje, sa Zumre.

Susanne Miatelo sa at hun var glad for å komme seg ut av huset siden strømmen var blitt kuttet, men hun håper det ikke komme til å vare lenge.

Også Gietari Abdesstar var nødt til å ta med seg barna sine vekk fra hjemmet.

– Det er fullstendig oversvømt og vi er isolert fra resten av verden. Her har vi ikke strøm, togene går ikke og jeg kommer meg ikke på jobb.

Stenger Louvre og andre museer

Fredag holder verdens mest besøkte museum, Louvre, stengt fordi kunst som er truet av vannmassene må flyttes. De rundt 200.000 verkene må opp fra kjelleren, men museet opplyser at det kjente maleriet «Mona Lisa» allerede henger trygt i en av de øvre etasjene.

På den andre siden av elven Seinen ligger Musée d'Orsay med malerier av kjente kunstnere som Renoir, Manet, Van Gogh og Degas. Der ble dørene stengt torsdag og en såkalt beskyttelses-plan trådte i kraft, opplyser museet.

Pont de l'Alma

Denne statuen ved Pont de l'Alma i Paris er mye våtere på beina enn det han pleier å være.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

Flere togavganger i landet er allerede rammet av streik og de store vannmassene har ikke gjort situasjonen bedre. Forstadstogene RER er stanset, mens metrolinjene i den franske hovedstaden foreløpig går.

President François Hollande sier at regjeringen i starten av neste uke kommer til å erklære at det er en naturkatastrofe. Det får betydning for folk som er rammet av vannskader og gjør at de raskere får hjelp og erstatning.

Det kraftige regnet har ført til flom i deler av Frankrike, Tyskland, Østerrike og Belgia. Ekstremværet har allerede krevd flere menneskeliv.

Chambord slott

Chambord slott ligger vanligvis hevet over vannet, beskyttet av en mur. Nå er parken oversvømt.

Foto: A. LEBOUTEY / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt