Hopp til innhold

– Dette har vært en veldig ubehagelig opplevelse

Astrid Sehl og de tre andre hjelpearbeiderne som ble kidnappet i Kenya takker redningsmennene.

– For det første, vi er ekstremt glade for å være i live. Vi er veldig takknemlige overfor alle som har bidratt til at vi ble reddet, sier hjelpearbeiderne i en pressemelding.

Astrid Sehl og de tre andre hjelpearbeiderne ble i morgentimene mandag reddet etter å ha blitt holdt fanget i tre døgn.

– For det første, vi er ekstremt glade for å være i live. Vi er veldig takknemlige overfor alle som har bidratt til at vi ble reddet.

Det skriver Astrid Sehl, Steven Dennis, Glenn Kostes og Qurat-Ul-Ain Sadozai i en pressemelding mandag kveld.

Norske Astrid Sehl og de andre hjelpearbeiderne landet på flyplassen i Nairobi i Kenya mandag ettermiddag etter å ha blitt holdt fanget i tre døgn.

Fredag ble de fire og flere andre hjelpearbeidere i en bilkolonne angrepet av væpnede menn like ved flyktningleiren Dadaab i Kenya. Astrid Sehl var én av fire ansatte i Flyktninghjelpen som ble bortført av de væpnede mennene.

Hvem som bortførte dem og hvorfor de gjorde det, er fortsatt uklart.

Gislene ble satt fri etter en redningsaksjon som somaliske soldater utførte i morgentimene mandag morgen. I løpet av natten skal de somaliske soldatene ha overvåket stedet der gislene ble holdt, før de slo til.

– Ja, dette har vært en veldig ubehagelig opplevelse, men vi har det etter forholdene bra, sier hjelparbeiderne videre i pressemeldingen.

– De blir tatt vare på

Rolf Vestvik Flyktninghjelpen

Rolf A. Vestvik i Flyktninghjelpen.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

Hjelpearbeiderne har opplevd kidnappingen som svært dramatisk og har fryktet for sine liv de siste døgnene, forteller informasjonssjef Rolf A. Vestvik i Flyktninghjelpen.

– De har det etter forholdene bra. De får dekt umiddelbare behov og blir godt tatt vare på. Vi skal i nærmeste framtid ha en debrief med dem, og snakke om hva som skal skje framover. Det har vi ikke lagt noen detaljert plan for foreløpig, sier Informasjonssjef Rolf A. Vestvik til NRK.

– De er utslitte. De har gått langt og har flere gnagsår. En av hjelpearbeiderne ble skutt i leggen, men ellers er de uskadd, sa den kenyanske militærtalsmannen Cyrus Oguna tidligere i dag.

– Tenker på de skadde

– Samtidig som vi er glade for å være frie igjen, går tankene våre til familien til vår kollega som ble drept. Vi håper våre skadde kolleger kommer seg raskt. Det er fortsatt mer enn 450.000 Dadaab som har akutt behov for humanitær bistand. Den norske Flyktninghjelpen vil fortsette sitt arbeid til tross for et utfordrende miljø, står det videre i pressemeldingen fra de fire hjelpearbeiderne.

SISTE NYTT

Siste nytt