– Vi brenner! Vi synker og ingen kan redde oss!

– Vær så snill, hjelp oss, sier passasjeren Nikos Papatheodosiou på telefon fra ferjen Norman Atlantic til gresk TV. En person er bekreftet omkommet, ifølge den italienske avisen Corriere.

Ferjebrann utenfor Korfu

Dette bildet, tatt fra et nærliggende skip søndag ettermiddag, viser kraftig røyk som kommer fra ferja Norman Atlantics. Den greske kystvakten melder på Twitter at 158 personer skal være berget

Foto: Ap

  • Seks mangler oppdaget ved forrige kontroll i desember.
  • Avdekket problemer med branndørene i juli.
  • Dramatisk redningsaksjon pågår nå. Over 300 fortsatt om bord.

Rundt 300 personer er ikke gjort rede for etter at ferjen Norman Atlantic begynte å brenne like nord for Korfu i Hellas søndag morgen.

Les også: Flere hundre ikke gjort rede for

Den italienske kystvakten skriver på sin Twitter-konto like før klokken 17.40 norsk tid at 317 fortsatt er om bord, mens 161 personer er reddet opp.

Det pågår nå en dramatisk redningsaksjon. På grunn av dårlig vær og sikt har det vært vanskelig for redningsmannskapene å nærme seg skipet.

Desperate passasjerer har ringt slektninger og venner og tryglet om å bli reddet.

– Ikke forlat oss, sier Nikos Papatheodosiou på telefon fra ferja til gresk TV, ifølge avisen The Independent. Ifølge avisen ble samtalen brutt like etterpå.

En annen passasjer beskrev redningsaksjonen slik:

– Det er mørkt og bunnen av båten brenner. Vi kan se at båter nærmer seg. Vi har åpnet noen bokser og fikk tak i redningsvester. Vi prøver å redde oss selv.

Avisen Corriere della serra skriver at nærmere 90 passasjerer har blitt reddet opp av skip som har kommet den brennende ferjen til unnsetning, mens rundt 40 er reddet av helikopter.

Artikkelen fortsetter under klippet.

Dramatisk redningsaksjon pågår nå. Over 300 fortsatt om bord.

Avdekket seks mangler

Ferjen er bare fem år gammel, men fartøyet har allerede skiftet navn fem ganger. Da selskapet Paris Mou inspiserte skipet 19. desember i år, ble det avdekket seks mangler. Ingen av dem var så alvorlige at skipet ble holdt tilbake, skriver den italienske avisen Il Sole 24 Ore.

Det er uklart om feilen hadde sammenheng med brannen.

Avisen skriver at en inspeksjon 19. juli også avdekket problemer med branndørene. Heller ikke når det gjaldt rømningsveier var alt i orden.

Mann omkom under redningsarbeidet

Ifølge den italienske avisen Corriere della sera har en person mistet livet i forbindelse med redningsarbeidet på ferja.

Et par skal ha falt i vannet da de skulle fraktes fra ferjen til redningsflåten. Ifølge avisen ble kvinnen reddet, mens mannen døde.

Minst to personer skal også trenge legehjelp. Ifølge italienske medier skal en soldat og en passasjer ha blitt rammet av sykdom

Tre sterkt nedkjølte barn er blitt brakt til sykehus i Italia, melder La Repubblica, skriver NTB.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ambulansepersonell etter ferjebrann

En ambulanse frakter flere skadde personer til sykhus i Galatina, sør i Italia. De ble først ble fraktet med helikopter fra den brennende ferjen utenfor Korfu i Hellas.

Foto: NUNZIO GIOVE / Afp

Arbeidet fortsetter gjennom natten

Den italienske forsvarsministeren, Roberta Pinotti, skriver på twitter at arbeidet med å redde passasjerene ut fra den brennende ferjen vil pågå gjennom natten.

Laster Twitter-innhold

Ifølge det britiske utenriksdepartementet var minst to briter blant passasjerene på ferja.

– Det er veldig skremmende. Jeg vet ikke hva som skjer. Jeg har ikke snakket med ham siden tidlig i dag morges, sier moren til en av dem, Dotty Channing-Williams, til Sky news.

– Vi gjør alt vi kan for å redde dem som er om bord, ingen skal bli ettertlatt hjelpesløse i denne tøffe situasjonen, sier den greske sjøfartsministeren Miltiadis Varvitsiotis, ifølge Time.

– Dette er en av de vanskeligste redninsaksjonene vi noensinne har vært med på, legger han til.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Under kontroll

Ferjen var på vei fra den greske havnebyen Patras til den italienske byen Ancona da brannen brøt ut. Ifølge UD er det ikke indikasjoner på at det er nordmenn på passasjerslisten greske myndigheter har tilgang til.

Det italienske nyhetsbyrået ANSA melder at brannen på ferja er under kontroll, men ikke slukket. Den er begrenset til ett passasjerdekk. Avisen siterer hovedredningssentralen i Roma, som melder at kapteinenen bekrefter dette.

Brannen oppsto på bildekket, og spredte seg deretter raskt, opplyste den private TV-stasjonen Mega like før klokken seks lokal tid (fem norsk tid). Det var da 478 mennesker og rundt 200 kjøretøy om bord, ifølge den greske kystvakten.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT

Siste nytt

Det er 90 år siden Rios de Janeiros berømte Kristus-statue ble innviet.

Rios største kjendis fyller år

Kristus-statuen i Rio er Brasils mest berømte landemerke. Så selvsagt må det feires når den fyller 90.