Ved første øyekast virker det som befolkningen i Damaskus lever i en liten boble som beskytter dem fra den brutale volden som preger resten av Syria.
Syriske familier går ut og spiser på restauranter og handler i butikker. Folk er ute på gatene og biltrafikken i sentrum går som normalt.
Med unntak av forrige ukes bilbombeangrep som tok livet av minst 55 mennesker, har befolkningen i Damaskus blitt spart for de voldelige aspektene av den blodige konflikten. Men dette angrepet er kanskje et tegn på at boblen er i ferd med å sprekke.
- Les:
Usikkerheten skaper frykt
Det er væpnede vakter foran alle offentlige bygg, sperringer på ulike strategiske veier og vakter i sivil som patruljerer hovedstaden.
Presidenten Bashar al-Assad har klart å opprettholde en jernring rundt hovedstaden. Regimet har fortsatt mange støttespillere i Damaskus og det henger bilder av presidenten på mange steder i byen.
Det er vanskelig for regimekritikere i Damaskus å operere åpenlyst og demonstrere mot regimet.
Forrige uke eksploderte to kraftige bilbomber midt under morgenrushet i den syriske hovedstaden. Angrepet som tok livet av minst 55 mennesker, er det verste i Damaskus siden protestene mot regimet startet i fjor.
Angrepet har uten tvil skapt frykt blant befolkning i den syriske hovedstaden.
På overflaten virker alt fortsatt veldig rolig i Damaskus, men det råder en usikker og avventende stemning.
(Artikkelen fortsetter etter bildet)
Bilder av president Bashar al-Assad er synlig flere steder i Damaskus
Foto: LOUAI BESHARA / Afp– Farlig utvikling om Al Qaida står bak angrep
FNs generalsekretær Ban Ki-moon sa på torsdag at han tror Al Qaida sto bak terrorangrepet i Syrias hovedstad i forrige uke.
Det er et oppsiktsvekkende utsagn fra generalsekretæren.
President Bashar al-Assad vil nok omfavne dette utsagnet fra Ban Ki-moon, ettersom den passer hans versjon av situasjonen i landet. Assads regime har gang på gang sagt at «de sloss mot terrorister.»
- Les:
Leder for FN-observatørene i Syria kan ikke bekrefte hvem som står bak angrepet i hovedstaden forrige uke.
– Jeg kan ikke bekrefte det Ban Ki-moon sier om Al Qaida. Jeg er derimot urolig over å se at eksplosiver blir brukt til angrep på sivile og uskyldige. Dersom det stemmer at Al Qaida står bak angrepet, er dette er en farlig utvikling, sier Robert Mood.
FN har nå 260 observatører på plass i Syria. De skal overvåke en våpenhvile som fremdeles blir brutt daglig av begge parter.