– Ukrainsk jagerfly skutt ned

Et ukrainsk jagerfly har styrta i Ukraina, ved et område kontrollert av prorussiske opprørere. – Flyet er skutt ned av militante, hevder en talsmann for ukrainske myndigheter.

UKRAINE-RUSSIA-CRISIS-MILITARY-PLANE

Et jorde brenner ved stedet der et jagerfly har styrta øst i Ukraina. En talsmann for ukrainske myndigheter skylder på prorussike opprørere.

Foto: DIMITAR DILKOFF / Afp

UKRAINE-RUSSIA-CRISIS

Ifølge AFP ble raketter skutt fra ukrainske styrker mot prorussiske militante i Donetsk torsdag. Det vites ikke om dette bildet er tatt før eller etter et ukrainsk jagerfly skal ha blitt skutt ned.

Foto: ANATOLII STEPANOV / Afp

Ifølge en talsperson for ukrainske militæret er flyet skutt ned. Vitner til hendelsen fra nyhetsbyrået AFP sier de så eksplosjoner fra flyet i lufta, og at flyet fortsatte å brenne da det nådde bakken.

Flyet skal være skutt ned nært landsbyen Zhdanivka, 40 kilometer vest for området der Malaysia Airlines-flyet styrta den 17.juli.

CNN melder at en talsmann for ukrainske myndigheter sier det var militante i Donetsk som skøt ned flyet.

En talsmann for det ukrainske militæret, Vladislav Seleznev, sier til AFP at flyet ble skutt ned av prorussiske opprørere.

– Minst en pilot i fallskjerm

Vitner forteller ifølge NTB at jageren falt i flammer til jorden, men at fallskjermen til minst én pilot ble åpnet oppe i luften. Et annet vitne sier to piloter skal ha klart å skyte seg ut.

– Piloten klarte å styre flyet unna bebygd område, sier Seleznev til AFP.

Lederen for den selvutnevnte republikken i Donetsk i Ukraina, Alexander Borodai, meldte torsdag kveld at han fratrer som leder. Alexander Zakharchenko skal være hans arvtaker som leder av den selverklærte republikken, ifølge AFP.

Jagerfly skutt ned for to uker siden

Da to jagerfly ble skutt ned i midten av juli i samme område, hevdet en talsperson fra det ukrainske forsvaret at rakettene ble avfyrt fra Russland.

De to Su-25-jagerne fløy i en høyde på 5.200 meter da de ble skutt ned.

Prorussiske separatister har tidligere skutt ned flere ukrainske militærfly i området.

Separatister er også mistenkt for å ha stått bak nedskytingen av det malaysiske passasjerflyet MH17.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt