Normal

– Tysk økonomi vil endres i årevis

Flyktningstrømmen til Tyskland vil endre landets økonomi i flere år framover, mener Tysklands statsminister Angela Merkel.

GERMANY-HUNGARY-AUSTRIA-MIGRANTS
Foto: BERND SETTNIK / Afp

– Det vi opplever nå er noe som vil berøre og endre landet vårt de neste årene, sa Merkel på en pressekonferanse i Berlin mandag.

20.000 flyktninger har ankommet Tyskland bare i helgen. Landet forventer 800.000 asylsøkere i løpet av året. Bare i august ble det registrert over 100.000.

Østerrike og Tyskland ble enige om en midlertidig åpning av grensene for å slippe inn tusener av flyktninger etter at Ungarns konservative regjering viste seg uvillig til å håndtere flyktningstrømmen.

Flyktningene koster milliarder

Den tyske regjering har vedtatt å øke bevilgningene til flyktningtiltak med 6 milliarder euro, cirka 55 milliarder kroner, for å takle strømmen av flyktninger.

Halvparten skal brukes til å dekke statlige merutgifter, mens de resterende 3 milliarder euro skal hjelpe delstatene med å takle utfordringene, melder det tyske nyhetsbyrået DPA.

– Vi vil at denne endringen skal være til det positive, og vi tror at vi kan oppnå det, sa Merkel.

Frankrike og Tyskland skal ta i mot flest

Tyskland og Franrkike vil ta i mot og bosette nær halvparten av de 120.000 flyktningene som skal hentes ut fra landene nær Syria. Det sier en EU-kilde til nyhetsbyrået AFP.

Tyskland vil ta i mot 31.443 og Frankrike 24.031 ifølge en EU- plan som er laget for å lette presset på Hellas, Italia og Ungarn.

Planen legges fram mandag. Her vil EU-kommisjonen foreslå at det de neste to årene overføres 120.000 asylsøkere (54.000 fra Ungarn, 50.400 fra Hellas og 15.600 fra Italia) til de øvrige EU-landene.

Dette utgjør 62 prosent av tilstrømmingen til disse tre landene de siste månedene. Fordelingen er basert på befolkning, BNP, antall asylsøkere fra tidligere og arbeidsledighet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt