NRK Meny
Normal

– Tyrkia har arrestert 45 IS-rekrutter

Tyrkia skal ha arrestert 45 utlendinger som var på vei gjennom landet for å slutte seg til terrororganisasjonen IS i Syria.

Tyrkisk politi med mulige fremmedkrigere

VENTER DEPORTASJON: Tyrkisk politi fraktet lørdag to personer mistenkt for å være på vei til Syria, til et sykehus i Istanbul for helsekontroll, dagen etter at de ble arrestert.

Foto: OZAN KOSE / AFP

Det er det tyrkiske nyhetsbyrået Dogan som melder at tyrkiske sikkerhetsstyrker har arrestert 45 utlendinger i byen Gaziantep.

Byen i det sørøstlige Tyrkia har vært et knutepunkt for fremmedkrigere som har villet slutte seg til IS.

Se kart nederst i saken.

Pansrede kjøretøyer i Gaziantep

Pansrede kjøretøyer fra den tyrkiske hæren i Gaziantep i oktober i fjor. Da hadde det vært kurdere i byen støtt sammen med hæren i protest mot at Tyrkia ikke grep inn mot IS' angrep mot Kobani. Gaziantep har vært et knutepunkt for fremmedkrigere som har villet slutte seg til IS.

Foto: Osman Orsal / Reuters

Bare i dag skal 25 personer ha blitt arrestert på busstasjonen i Gaziantep. De fleste av dem som ble arrestert i dag skal være fra Tadsjikistan i Sentral-Asia.

Flere av dem skal også ha hatt med seg familiene sine, ifølge Dogan.

De arresterte har gått gjennom helsekontroller og blir nå avhørt. Deretter vil de sannsynligvis bli deportert.

21 arrestert på fredag

Arrestasjonene i Gaziantep kommer i tillegg til en operasjon fredag, da tyrkiske myndigheter arresterte 21 mistenkte medlemmer av IS.

De 21 ble arrestert i flere byer, blant annet i Istanbul.

Under arrestasjonene skal politiet blant annet har konfiskert jaktrifler og ammunisjon.

Fått kritikk for å gjøre for lite

De siste årene har Tyrkia fått skarp kritikk for ikke å gjøre nok for å stoppe fremmedkrigere som reiser gjennom landet før de krysser landets 911 kilometer lange grense mot Syria.

Tyrkia har avvist anklagene og sagt at de gjør alt de kan for å sikre den lange grensen. Landet har også svart på kritikken ved å vise til at de har tatt imot 1,8 millioner flyktninger fra Syria, men vestlige land tar imot langt færre.

Samtidig har Tyrkia de siste månedene arrestert flere som mistenkes for å være fremmedkrigere.

De siste dagenes arrestasjoner, der minst 68 personer er tatt, er de klart største aksjonene tyrkiske myndigheter har gjennomført mot mistenkte IS-medlemmer.

Arrestasjonene kommer etter at en høytstående amerikansk delegasjon tidligere denne uken besøkte Tyrkia for å styrke samarbeidet i kampen mot IS.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt