NRK Meny
Normal

– Tvilsomt om koffertfunn stammer fra MH370

Australske etterforskere toner ned koblingen mellom koffertrestene som ble funnet i Indiahavet og det forsvunne Malaysia Airlines-flyet, men kjenner seg sikrere på at vrakdelen stammer fra flyet.

Johnny Begue viser fram restene av en ødelagt koffert som har skyldt i land på øya Reunion

Johnny Begue, som har ansvar for å rydde langs kysten på øya Reunion, med restene av den ødelagte kofferten, som ble funnet i nærheten av vrakrestene av et fly som ble funnet onsdag.

Foto: - / Afp

Deler av en koffert ble torsdag funnet i nærheten av stedet der man fant en flyvinge ved den franske øya Reunion. Funnene har satt i gang store spekulasjoner om hvorvidt de kan stamme fra MH370-flyvningen som i fjor forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing med 239 mennesker om bord.

Men Martin Dolan, sjefen for det australske byrået for transportsikkerhet (ATSB), som leder etterforskningen sør i Indiahavet, mener koblingen er usannsynlig.

– Ut fra det vi forstår er det liten grunn til å være optimistisk om kofferten. Det er ingen åpenbar indikasjon på at den har vært i vannet i lang tid, sier han.

– Selvfølgelig skal den undersøkes svært nøye, og den riktige beslutningen skal tas, men vi har ikke samme grad av tillit til dette som til potensielle bevis, la Dolan til.

– Tryggere på at vrakdel er fra flyet

DGA Toulouse

Her, ved et fransk militært laboratorium nær Toulouse, skal vrakdelen undersøkes.

Foto: Fred LANCELOT / Ap

Samtidig sier at de australske letemyndighetene at de føler seg tryggere på at vrakdelen som ble funnet ved Reunion stammer fra flyet fra Malaysia Airlines.

– Nå skal deles undersøkes og vi håper å få et svar innen et par dager, sier Dolan.

Australias transport- og infrastrukturminister Warren Truss sier funnet kan ha bekreftet at man har lett i riktig område:

– Det faktum at vrakdelen ble sett på den nordlige delen av Reunion, stemmer overens med havstrømmenes bevegelser, sier han.

Nå skal delen fraktes til den franske byen Toulouse til eksperter der. Går alt etter planen er vingedelen der på lørdag, skriver Le Figaro.

ATSB har undersøkt over 50.000 kvadratkilometer sør i Indiahavet, men så langt er det ikke funnet noen fysiske bevis etter det forsvunne flyet. Planen er å gå gjennom totalt 120.000 kvadratkilometer.

Onsdag morgen ble det funnet en del av en flyvinge ved Reunion, og blant andre malaysiske myndigheter har sagt at de føler seg svært sikre på at det stammer fra en Boeing 777, samme type som MH370.

Vingedelen er nå sendt til et fransk militært laboratorium nær Toulouse for å få bekreftet om det er den første vrakdelen fra det malaysiske passasjerflyet som omsider er dukket opp.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt