Hopp til innhold

– Trump har betalt millioner i skatt

FARMVILLE, VIRGINIA (NRK): Trump-leiren avviser overfor NRK at milliardæren ikke har betalt skatt, slik Clinton hevder.

Kellyanne Conway

Trumps valgkampsjef Kellyanne Conway sier det ikke stemmer at Trump har latt være å betale skatt.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

– Donald Trump har betalt flere hundre millioner dollar i skatt de siste årene, sier Trumps valgkampsjef Kellyanne Conway til NRK.

Trumps skatt ble igjen tema da de to visepresidentkandidatene Tim Kaine og Mike Pence møttes til dyst i Farmville, Virginia i natt.

Pence ville ikke svare direkte på New York Times' påstand om at han kan ha unnlatt å betale inntektsskatt i nesten 20 år. I stedet viste han til at Trump har betalt mye skatt gjennom sin forretningsvirksomhet.

– Vi har et skattesystem i dette landet som oppmuntrer til entreprenørskap. Selvangivelsen hans viser at var inne i en vanskelig tid, men at han brukte skattesystemet slik det skal brukes, sa Pence i debatten.

Trumps skatt og Clintons uttalelse om elendige Trump-velgere tok opp mye tid da visepresidentkandidatene møttes til duell i natt.

– Ødela for ordstyreren

Conway kritiserer Kaine for å avbryte både Pence og ordstyrer Elaine Quijano for mye under debatten.

– Jeg tror Clinton-leiren vil angre på å ha tatt til ord som «avbrytelser» og «sexisme» den siste tiden. Det er overraskende at den første kvinnelige amerikanskasiatiske ordstyreren nesten ikke får snakke på en slik historisk kveld, fordi Kaine avbrøt hele tiden, sier Conway.

Debatt

CBS-journalist Elaine Quijano var ordstyrer.

Foto: JOE RAEDLE / Afp

– Nektet å svare

Clintons valgkampsjef Robby Mook mener Pence unnlot å svare på spørsmålene.

– Det frustrerende med denne debatten er at Pence sa ting som ikke er sant. Han nektet å støtte eller ta avstand fra Trumps kommentarer om kvinner og hans rasistiske kommentarer, sier Mook

– Gang på gang nektet han å svare på spørsmålene. Enten fordi Donald Trump ikke har politikk på området, eller fordi han ikke ønsket å forsvare Trumps holdning, sier Mook til NRK.

Mook

Clintons kampanjesjef Robby Mook.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

SISTE NYTT

Siste nytt

Donald Trump i retten i bedragerisak: – Heksejakt

– Dette er den største heksejakta nokon gong, sa tidlegare president i USA, Donald Trump då han møtte i retten i New York i dag. Retten skal behandle eit sivilt søksmål om bedrageri.