Hopp til innhold

– Tok med bombemannens barn

Da britisk politi gikk til aksjon mot en bolig i Luton, der den svensk-irakiske bombemannen bodde med familien, skal de ha tatt med seg mannens tre barn.

Luton i Storbritannia

Britisk politi ransaket natt til i dag en bolig i Luton der bombemannen i Stockholm skal ha bodd sammen med familien sin.

Foto: Chris Radburn / Ap

Det forteller en nabo til den svenske avisen Expressen.

Politiet skal ha ransaket boligen der mannen som sprengte seg i Stockholm lørdag, bodde med kona og de tre barna, ved 1-tiden natt til i dag. I morges holdt britisk politi fremdeles vakt utenfor boligen.

Kona: Hadde ingen anelse

Luton i Storbritannia

Britisk politi holdt mandag morgen vakt utenfor boligen i Luton.

Foto: Chris Radburn / Ap

– Jeg hadde ingen anelse, selvsagt hadde jeg ikke det, sier mannens kone til Expressen.

I en avskjedshilsen som ble lest inn før bombeaksjonene, ba den 28 år gamle svensk-irakeren sin kone om unnskyldning for at han ikke informerte henne om planene.

– Min kjære kone og barn, jeg elsker dere. Jeg elsker deg, min kone. Min kjærlighet for deg var aldri en løgn. Tilgi meg for at jeg ikke fortalte noe til deg, sier han i en lydfil som ble sendt til nyhetsbyrået TT og det svenske sikkerhetspolitiet Säpo.

Ifølge naboene i Luton nord for London, er det nå bare kona igjen i boligen etter at politiet skal ha tatt med seg parets barn. Den yngste sønnen skal være født tidligere i år.

– Så ham ofte her i nabolaget

Britisk politi bekreftet tidligere i dag at ransakingen skjedde i forbindelse med eksplosjonene i Stockholm.

Selvmordsbomberen skal ha vært en 28 år gammel svensk-iraker. Mannen var bosatt i Tranås Sør-Sverige, men studerte inntil nylig fysioterapi ved et universitet i Luton siden begynnelsen av 2000-tallet.

– Vi har tett kontakt med svenske myndigheter, sier en talsmann for britisk politi til BBC.

The Daily Telegraph har snakket med naboer til eiendommen der 28-åringen skal ha bodd mens han oppholdt seg i Storbritannia.

Naboene sier de sist så mannen for to og en halv uke siden.

– Jeg så ham ofte her i nabolaget. Han sa ikke så mye, men virket hyggelig. Han pleide å gå rundt med barna sine, sier taxisjåføren Tahir Hussain (33) til avisen.

SISTE NYTT

Siste nytt