Hopp til innhold

Russisk TV: – Fire drept i kamper om militær flyplass etter kraftig skuddveksling

Ukrainske myndigheter skal ha tatt tilbake kontrollen over flyplassen i Kramatorsk etter å ha gått til angrep med luftbårne styrker.

Ukrainske styrker

Ukrainske styrker skal ha angrepet med to helikoptre i aksjonen der de tok tilbake kontrollen over flybasen i Kramatorsk.

Foto: Dmitry Madorsky / Reuters

Det opplyser Ukrainas midlertidige president Oleksandr Turtsjynov.

Ukrainske styrker

Ukrainske styrker ved en kontrollpost Kharkiv-regionen i Øst-Ukraina tirsdag.

Foto: Maks Levin / Reuters

De ukrainske styrkene gikk i ettermiddag til aksjon mot pro-russisk milits som hadde okkupert flyplassen i byen Kramatorsk i Øst-Ukraina.

Se kart nederst i saken.

To helikoptre med ukrainske soldater skal ha landet i utkanten av byen Kramatorsk.

Flere journalister nær flyplassen rapporterer om kraftig skuddveksling etter at de ukrainske styrkene gikk til aksjon.

To timer etter at det ble meldt om at aksjonen startet sier både president Turtsjynov og borgermesteren i Kramatorsk at de ukrainske styrkene har kontroll over den militære flyplassen.

Uklart om drepte

Statlig russisk TV, Russia-24, melder at fire personer er drept i kampene om flyplassen i Kramatorsk

Også den den ukrainske, engelskspråklige nettavisen Kyiv Post melder om fire drepte, men skriver at det er snakk om fire er russiske terrorister.

Det har ennå ikke kommet en offisiell bekreftelse av antall døde. En talsperson for separatistene sier at en i deres rekker har blitt skadd i kampene..

Kontroll over politihuset

Pro-russisk milits

Pro-russisk milits utenfor politihuset i Kramatorsk sist lørdag da de tok kontroll over bygningen. I dag skal ukrainske myndigheter ha tatt tilbake kontrollen over politihuset.

Foto: Maxim Dondyuk, Russian Reporter magazine / Ap

Byen Kramatorsk, cirka 150 kilometer fra grensen til Russland, ser ut til å være stedet der ukrainske myndigheter setter inn den varslete operasjonen mot de pro-russiske militsene som har okkupert flere byer i Øst-Russland.

Tidligere i dag ble de meldt at ukrainske styrker tok tilbake kontrollen over politihuset i Kramatorsk som pro-russisk milits hadde kontrollert siden lørdag.

På randen av borgerkrig

Kramatorsk er en av de 12 byene i Øst-Ukraina der pro-russisk milits hadde tatt mer eller mindre kontroll over byen.

Den russiske statsministeren Dmitrij Medvedev sier i en uttalelse at Ukraina etter militæraksjonen mot separatistene befinner seg på grensen av borgerkrig.

Medvedev sier videre at han håper at regjeringen i Kiev er smarte nok til å unngå at konflikten eskalerer, melder nyhetsbyrået Reuters.

Ukraina med Kramatorsk

SISTE NYTT

Siste nytt