Hopp til innhold

– Tidligere avisredaktør fengsles

Tidligere redaktør i den britiske tabloidavisen News of the World, Andy Coulson, blir arrestert i morgen, ifølge The Guardian.

Andy Coulson

Andy Coulson, tidligere redaktør i News of the World, må belage seg på å bli arrestert.

Foto: Oli Scarff / Ap

Ifølge The Guardian har Coulson blitt varslet av politiet om at han blir pågrepet fredag morgen på grunn av at han visste om eller var direkte involvert i telefonavlyttingen News of the World sto bak i løpet av hans redaktørtid.

The Guardian opplyser at det trolig kommer ytterligere én arrestasjon de nærmeste dagene.

La ned avisen etter avlyttingsskandale

Tidligere i dag ble det kjent at News of the World, som etterforskes for telefonavlytting, legges ned.

– Hvis de nye anklagene stemmer, er det umenneskelig og hører ikke hjemme i vårt selskap, sa James Murdoch, sønn av News Corp-eier Rupert Murdoch, torsdag.

Tabloidavisen har brukt privatetterforskere til å avlytte telefonene til blant andre fotballspillere, kongelige, politikere og skuespillere.

De siste dagene er det også blitt kjent at News of the World skal ha avlyttet telefoner og telefonsvarere til ofre og pårørende etter London-bombene i 2005, samt flere ofre og pårørende for kriminalitet.

Gikk fra redaktørstolen til statsministerens kontor

Coulson har nektet for at han kjente til avlyttingen.

Han gikk av som redaktør da News of the Worlds hoffreporter og privatetterforskeren avisen hadde leid inn, ble arrestert i 2007. Coulson gikk da fra redaktørstolen til stillingen som kommunikasjonsredaktør for den britiske statsministeren David Cameron.

Også denne stillingen måtte han gå fra, da News of the Worlds avlyttingsskandale vokste i år.

SISTE NYTT

Siste nytt