NRK Meny
Normal

– Terrorplaner avslørt i Tyskland

Tyskland har hevet beredskapsnivået på togstasjoner og flyplasser etter at det ble avdekket planer om en rekke terrorangrep i landet.

Tysklands innenriksminister Thomas de Maiziere

Tysklands innenriksminister Thomas de Maiziere mente i forrige måned at terrorfaren var sterkt overdrevet.

Foto: DANIEL ROLAND / Afp

– Sikkerhetssituasjonen i Tyskland har blitt mer alvorlig, sier innenriksminister Thomas de Maiziere.

Ifølge de Maiziere er det avdekket planer om en rekke terrorangrep som skulle finne sted i slutten av måneden, melder AFP.

– I løpet av 2010 har sikkerhetstjenesten lagt merke til en økning i indikasjoner på at terroristorganisasjonen Al Qaida planlegger angrep i USA, Europa og Tyskland. Nå har vi flere detaljer, og det er en felles oppfatning om at vi nå har en ny situasjon å hanskes med, sier de Maiziere.

– Ingen grunn til panikk

Fra og med i dag skal politiets nærvær på flyplasser og togstasjoner økes. Men ikke alle de nye sikkerhetstiltakene vil være like synlige, sier innenriksministeren.

– Det er grunn til bekymring, men ingen grunn til panikk, sa de Maiziere på en pressekonferanse tirsdag.

Ifølge BBC skal tyske myndigheter ha fått opplysningene fra et annet land i forbindelse med pakkebomben som ble oppdaget på vei fra Jemen til USA . Flyet var innom Köln før det ble stanset i Storbritannia.

De nye sikkerhetstiltakene vil gjelde på ubestemt tid.

USA-SECURITY/

Flyet som var på vei fra Jemen til USA med sprengstoff i lasten var også innom den tyske byen Köln.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Mente terrorfaren var overdrevet

Den tyske innenriksministeren sa i forrige måned at hysteriet rundt terrortruslene mot Europa bare var med på å hjelpe terroristene med å skape panikk, og sa at det ikke var noen indikasjoner på at et angrep er nært forestående i Tyskland.

Les: – Terrortrusselen er blåst ut av proporsjoner
Les: - Terrortrusselen er høgst reell

I september stanset flere europeiske etterretningstjenester planer om å angripe en rekke europeiske storbyer på samme måte som Mumbai-angrepet.

USA gikk ut og advarte amerikanske turister mot potensielle terrorangrep i Europa, mens Storbritannia oppdaterte sine reiseråd for Frankrike og Tyskland.

Tyskland ble nylig rangert som et lavrisikoland på «The Terrorism Risk Index», en oversikt over hvilke land som er mest utsatt for terrorangrep.

Les: Verdens mest terrorutsatte land
Les: Pakke med sprengstoff sendt til Merkels kontor

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt