Student drept med skudd i nakken

En student skal være drept og flere er såret etter sammenstøt i hovedstaden Sanaa i dag.

Demonstrasjoner i Jemen

Regjeringsvennlige grupper (lengst bak) støtte sammen med de regimekritiske demonstrantene lørdag morgen.

Foto: AHMAD GHARABLI / Afp

Det skal ha skjedd da demonstranter og regjeringsvennlige grupper støtte sammen, ifølge en journalist i nyhetsbyrået AFP.

Ifølge AFP-journalisten prøvde de regjeringsvennlige å ta seg inn i en studentby. De hadde med seg skytevåpen, slagvåpen og steiner. Studentene svarte med å kaste steiner på dem.

Døde på sykehuset

Journalisten skal selv ha sett den drepte studenten, og opplyser at han var skutt. Politiet unnlot å blande seg inn, men stengte av veiene som førte til universitetet.

Vitner har fortalt overfor Reuters-journalisten at studenten ble skutt i nakken, og fraktet til sykehus i nærheten av Sanaa-universitetet der han døde.

Ifølge AFP-korresponden skal også fem personer ha blitt skadd i sammenstøtet. Nyhetsbyrået EBU melder at to personer er alvorlig skadet.

Uro i Jemen

HOVEDSTADEN SANAA: Tilhengere og motstandere av Jemens president Ali Abdullah Saleh avfyrte skudd i luften under lørdagens demonstrasjoner. Her folk som roper slagord mot presidenten.

Foto: Ammar Awad / Reuters

Fem personer drept i går

Også i går ble flere personer drept og skadd under demonstrasjoner.

Fredag ble fem personer drept i protester mot Jemens president Ali Abdullah Saleh som har sittet ved makten i 32 år, opplyser fjernsynskanalen Al Jazeera og kilder i opposisjonen, ifølge Reuters.

Tre personer ble drept av skudd fra sikkerhetsstyrker under en demonstrasjon i byen Aden, sør i Jemen. I tillegg ble to personer drept av en håndgranat under en demonstrasjon i byen Taiz.

De regimekritiske demonstrantene anklager regjeringa for å stå bak, men sier de nekter å avslutte demonstrasjonene.

Opptøyer i Uro

NYE SAMMENSTØT: Demonstranter for og mot myndighetene barket sammen i hovedstaden Sanaa, en dag etter fem personer ble drept i protester.

Foto: Khaled Abdullah / Reuters

Lider av kronisk sult

De er inspirerte av det som har skejdd i Tunisia og Egypt, og krever at diktaturet blir avskaffet.

De krever at president Ali Abdullah Saleh går av umiddelbart, etter 32 år ved makta. Selv har han sagt at han kommer til å sitte som president ut perioden, men at han ikke vil ta gjenvalg i 2013.

Av Jemens 23 millioner mennesker, lever 40 prosent på mindre enn to dollar om dagen, og en tredel av befolkningen lider av kronisk sult.

NRK.no kommer tilbake med mer.

SISTE NYTT

Siste nytt