NRK Meny
Normal

– Bruker oppgravde kister som tennved i pizzaovner

Etterforskere i den italienske byen Napoli jakter på kistetyver i byen. Nå har de anklaget pizzeriaer i området for å bruke veden fra kistene til å holde pizzaovnene varme.

Undersøker pizzeriaer for kisteved

En italiensk politimann undersøker kister i et oppbevaringsrom. Etterforskere tror kisteveden kan ha blitt brukt som tennved i pizzaovner.

Foto: STR / Afp

ITALY-CRIME-FOOD-COFFINS-PIZZA

Politiet mistenker at kister som er gravd opp fra kirkegårder brukes til å fyre opp i pizzaovner i Napoli.

Foto: STR / Afp

Etterforskerne tror en gruppe med kistetyver raider en lokal kirkegård i byen og selger veden fra kistene videre til små pizza-utsalg som angivelig skal benytte veden til å fyre i ovnene sine.

– Pizzaen, en av de få symbolene i Napoli som vedvarer, er rammet av konkrete anklager om at den kan være bakt ved hjelp av ved fra kister, skriver den italienske avisen Il Giornale.

– Vil spare penger

Nå blir tusener av restauranter og bakerier i byen undersøkt.

– En kriminell gjeng kan ha åpnet opp for et marked for å selge kister til bakeri- og restauranteiere som ønsker å spare penger på ved, skriver avisen videre.

Pizzaen viktig i Italia

Pizzaen fra den sør-italienske byen Napoli skal ha blitt oppfunnet mellom 1715 og 1725, og den verdenskjente Margheritaen ble først laget i 1889, rapporterer nyhetsbyrået AFP.

Ifølge historien skal dronning Margherita av Savoy ha bedt en av Napolis berømte pizzabakere om å kreere en rett for folket.

Resultatet, som står for basisen for de fleste pizzaer som nytes verden rundt, representerte fargene til det nylig forente Italia, grønn basilikum, hvit mozzarella og røde tomater.

Italias omkring 25 000 pizzeriaer har nærmere 150 000 ansatte og skal stå for et utbytte på hele 5,3 milliarder euro, i overkant av 42 milliarder norske kroner i året.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt