NRK Meny
Normal

– Statsminister, hvor lenge skal dette pågå?!

GÖTEBORG (NRK): Det var til tider amper stemning da Sveriges statsminister Stefan Löfven fredag besøkte stedet der to unge menn ble drept i Gøteborg i går.

Det var en amper stemning da statsminister Stefan Løfven idag besøkte stedet der to unge menn ble drept i Gøteborg igår.

Stefan Löfven ble møtt av opprørte beboer da han skulle legge ned blomster ved plassen der to mennesker ble drept i Göteborg.

Sveriges statsminister Stefan Löfven besøkte fredag den urolige bydelen Hisingen i Göteborg, hvor to menn ble drept i et gjengoppgjør inne i en restaurant onsdag.

Han møtte representanter for lokalsamfunnet, som fortalte ham om hvilke tiltak som er satt i gang etter skyteepisoden og hvordan skolen kan holdes åpen til tross for uroen.

Stefan Löfven

Löfven valgte å forholde seg rolig da de sinte spørsmålene begynte å hagle. – Mennesker har dødd, det er klart at det blir sterke følelser, sa han til NRK etterpå.

Foto: Adam Ihse / NTB scanpix

– Jeg vil takke dere for den innsatsen dere gjør. Det er en tung stund for oss all, vi er alle sammen om dette, sa Löfven til dem.

Møtt av sinte beboere

Men før dette møtet, som gikk rolig for seg, skulle statsministeren legge ned blomster ved plassen der de to mennene ble drept. En rekke mennesker hadde dukket opp, og de hadde ikke planer om å være stille.

– Statsminister, jeg har et spørsmål: Hvor lenge skal dette pågå?! Ropte en av de fremmøtte.

– Den dagen du kommer hit og legger ned en blomst av ditt hjerte, den dagen skal vi være stille, men ikke i dag, sa en annen.

Statsministeren prøvde å roe ned situasjonen, men til ingen nytte. Til slutt måtte han tas med vekk av sikkerhetsvaktene.

– Hallo Stefan! Hva heter personene som er døde? Vet du det? Ropes det idet Löfven drar.

– Klart det er følelser

Stefan Löfven

– Å komme hit og se hvordan dere lever, er avgjørende for å kunne forstå hvordan vi skal jobbe med dette, sa Löfven etter besøket.

Foto: Adam Ihse/TT, Adam Ihse / NTB scanpix

NRK får snakket med den svenske statsminister akkurat i det han snur seg vekk fra mengden rundt blomstene.

– Det var sterke følelser?

– Ja, veldig sterke. Men mennesker har dødd, det er klart at det blir sterke følelser. Og sånn må det være i enda større grad, sier Löfven.

Senere sa statsministeren at det var svært viktig for ham å besøke Hisingen, for å bedre kunne håndtere situasjonen.

– Å komme hit og se hvordan dere lever, er avgjørende for å kunne forstå hvordan vi skal jobbe med dette, sa han.

Han uttrykte også bekymring for samfunnet man er på vei mot, når mennesker rammes av så fullstendig meningsløs vold.

– Her går mennesker på restaurant for å kose seg og ha det hyggelig, og så oppdager de at de er på feil sted til feil tid. Det skal de ikke behøve, sa Löfven.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt