NRK Meny
Normal

– Slektninger av Bin Laden omkom i flystyrt

Osama bin Ladens søster og stemor var blant de fire personene som omkom da et privat jetfly styrtet i Sør-England fredag. Det skriver flere internasjonale medier.

Røyk ved flystyrt

FLYSTYRT: Her i Sør-England styret jetflyet fredag kveld i Sør-England. Kraftig svart røyk stiger opp av flyvraket.

Foto: Arran Bushnell / @arranbushnell

Identiteten til de omkomne er ikke bekreftet, men flere saudiarabiske medier skriver at de tre passasjerene var slektninger av Osama bin Laden, som ble drept av amerikanske spesialstyrker i Pakistan i 2011.

Det var fredag kveld at et privat jetfly styrtet rett ved rullebanen på Blackbushe flyplass i Yateley. Alle de fire personene som var om bord omkom i ulykken, opplyser politiet.

Osama bin Laden

I FAMILIE: Familemedlemmer av Osama bin Laden kan være blant de omkomne i flystyrten.

Foto: AFP / Afp

Spekulasjonene om hvorvidt de omkomne er i slekt med den tidligere al-Qaida-lederen, begynte da Saudi-Arabias ambassadør til Storbritannia, prins Mohammed bin Nawaf, kondolerte bin Laden-familien via Twitter.

– Ambassadøren kondolerer til sønnene av den avdøde Mohammed bin Laden og deres pårørende i forbindelse med den tragiske hendelsen der et fly som fraktet familiemedlemmer krasjet, skriver ambassaden.

Etterforsker ulykken

En venn av den prominente og godt bemidlede slekten sier til NBC News at bin Ladens stemor og halvsøster, samt halvsøsterens ektemann, mistet livet i ulykken.

Saudi-Arabias ambassade i London opplyser videre at den samarbeider med britiske myndigheter om å etterforske ulykken og sørge for at de omkomne blir fløyet til Saudi-Arabia så raskt som mulig for begravelser.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt