NRK Meny
Normal

– Skjøt og såret demonstranter som forsøkte å samle seg

Sikkerhetsstyrker skjøt og skadet flere demonstranter som forsøkte å samle seg i Jemen mandag, ifølge øyenvitner som flere internasjonale nyhetsbyråer har snakket med. Bilder fra stedet viser mennesker som rømmer.

Sikkerhetsstyrker møtte opp med betongblokker i veien og væpnede kjøretøyer da menneskemengder forsøkte å samles for å demonstrere mot Jemens president i Ali Abdullah Saleh i byen Taiz sør i landet. Demonstrantene ville kreve at presidenten gikk av med en gang, og ikke etter en USA-støttet overgangsplan.

Les også: USA vil ikke lenger støtte Saleh

Da demonstrantene møtte på sikkerhetsstyrkene skal det ha blitt avfyrt skudd.

– Demonstrantene marsjerte mot Taiz, men politi og soldater i sivile klær møtte dem med skudd og tåregass, sier et vitne på telefon til nyhetsbyrået Reuters.

I byen er minst 50 mennesker skadet. 25 av dem behandles for skuddskader, melder Reuters. Bildene fra stedet viser at sikkerhetsstyrkene også arresterte personer.

Helsepersonell og øyenvitner opplyser også til nyhetsbyrået AFP at to personer skal ha blitt drept i demonstrasjoner ulike steder i Jemen mandag.

Menneskemengde rømmer i Jemen

I dette bildet fra Reuters sees en menneskemengde som løper unna sikkerhetsstyrkene.

Foto: Khaled Abdullah / Reuters

Ikke fornøyd med fredsplan

Lørdag godtok presidenten i landet en fredsplan for landet. Planen, som er utarbeidet av samarbeidsrådet for golfstatene, er ment å sikre en fredelig avgang for landets forhatte president.

Ifølge en talsmann for president Saleh skal han nå være villig til å gå av innen 30 dager.

Les også: – Saleh er villig til å gå av

Dette er likevel ikke nok, og demonstrantene ville derfor fortsette protestene sine på gatene i Taiz.

– Vi hviler ikke. Bøddelen skal ikke få noen frist, ropte demonstrantene som også bar bannere med budskapet «Ingen forhandlinger, ingen dialog» som en reaksjon til planen fra golfstatene, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt