Hopp til innhold

– Sean ble drept med kaldt blod

Politibetjenten Sean Collier (26) beskrives som svært godt likt og dedikert av sin sjef. Torsdag ble han skutt og drept av de to mistenkte bak Boston-bombingen.

Collier MIT

Sean Collier (innfelt) skal ha blitt overfalt og drept med kaldt blod av de to mistenkte i Boston-bombingen. Her fra MIT torsdag kveld etter hendelsen.

Foto: KRISTYN ULANDAY / Reuters

Skyting ved MIT

Politiet sikrer et bygg ved universitetet etter skyteepisoden torsdag kveld.

Foto: KRISTYN ULANDAY / Reuters

Ifølge CBS News hadde Tamerlan Tsarnaev (26) og broren Dzhokhar (19) ranet en 7-Eleven-butikk på universitetsområdet til Massachusetts Institute of Technology (MIT), da Collier, som jobbet som universitetspoliti, rykket ut til en ordensforstyrrelse ved MIT-universitetet.

Brødrene skal ha skutt ham flere ganger mens han satt i bilen sin fordi de fryktet at han ville gjenkjenne dem som de ettersøkte etter bombingen under Boston Marathon.

– Han ble overfalt og drept med kaldt blod mens han fortsatt satt i bilen, sier politikilder til nyhetskanalen ABC News.

«Den fødte politimann»

Av John DiFavia, sjefen for universitetspolitiet ved MIT, beskrives Sean Collier som «den fødte politimann».

– Sean var en av dem som virkelig så på politiarbeid som et kall, sier DiFavia i en uttalelse.

Colliers familie sier de er knust etter det som har skjedd, finner trøst i at Sean døde mens han holdt på med noen han virkelig trodde på.

– Vår eneste trøst er at Sean døde tappert mens han gjorde noe han var dedikert til - beskytte andre. Vi takker for støtten og kondolansene vi har fått fra så utrolig mange mennesker, sier Colliers familie i en uttalelse.

Artikkelen fortsetter under

Søker rundt bygninger etter skyting på MIT

Politiet foretok søk etter gjerningsmennene rund universitetsområdet torsdag.

Foto: KRISTYN ULANDAY / Reuters

– Populær

Collier hadde bare vært politibetjent ved universitetet i et drøyt år, men hadde allerede rukket å bli svært populær blant kollegene og studentene.

– Han var svært godt likt og dedikert, sier DiFavia.

– Det var utrolig hvor omgjengelig han ble med studentene på kort tid. Han var aktiv i friluftsklubben og var ofte med på ski- og gåturer.

Derfor er sorgen over drapet på Collier stor i hele universitetsmiljøet.

– Tapet av betjent Collier er svært tungt for hele MIT-samfunnet. Våre tanker går i dag til hans familie, venner, kolleger og de mange medlemmer av vårt samfunn som kjente ham, sier MIT-president Rafael Reif.

Visepresident Israel Ruiz sier de aldri vil glemme hvor dedikert Collier var til å beskytte universitetet.

– Alle her er knust etter hendelsene som fant sted på universitetsområdet i går kveld, sier han.

Mistenker tsjetsjenske brødre

Dzhokar Tsarnaev

Store politistyrker i Watertown leter nå etter 19 år gamle Dzhokhar A. Tsarnaev.

Foto: FBI

To tsjetsjenske brødre er mistenkt for å ha stått bak bombene som kostet tre mennesker livet under Boston Marathon. Den ene av dem ble drept torsdag, mens store politistyrker nå er på jakt etter den 19 år gamle Dzhokhar A. Tsarnaev.

Amerikanske sikkerhetskilder bekrefter at det var den 26 år gamle tsjetsjeneren Tamerlan Tsarnajev som ble drept i skuddveksling med politiet i Watertown utenfor Boston torsdag kveld.

Brødrene flyttet til USA i 2002 eller 2003.

USA har skutt ned den kinesiske kjempeballongen

Den kinesiske spionballongen er skutt ned over den amerikanske østkysten. En operasjon er i gang for å berge vrakrestene.