NRK Meny
Normal

– Schizofren narkosmugler visste ikke at han skulle henrettes

Brasilianske Rodrigo Gularte ble henrettet sammen med åtte andre på Indonesia uten at han selv forstod hva som skulle skje.

familien til Rodrigo Gularte ved kisten hans

Familien til Rodrigo Gularte var til stede og tok farvel under begravelsens han i Indonesia denne uken.

Foto: STR / Ap

Rodrigo Gularte

Rodrigo Gularte klaget på at han hørte stemmer inne i hodet da han ble fraktet ut til øya der han ble henrettet denne uka.

Foto: STR / Afp

Det forteller presten Charlie Burrows som var sammen med 42-åringen da han ble ført ut av cellen for siste gang.

– Har de ikke fortalt deg det?

– Skal jeg henrettes? Skal Gularte har spurt fengselsbetjentene som hentet og gjorde han klar til å reise til fangeøya Nusakambangan.

– Har de ikke fortalt deg det? Svarte en forundret Burrows, som var utpekt som Gularte åndelige veileder og skulle prate med den brasilianske fangen i timene før henrettelsen. Det ble en utfordring og Gularte klaget over å høre stemmer.

– Han sa til meg: «Det her kan ikke være rett, jeg gjorde en liten feil, men fortjener ikke å dø», sier Burrows til den irske radiokanalen RTE ifølge australske Daily Mail.

Gjemte kokain i surfebrett

42-åringen ble arrestert på flyplassen i Jakarta med seks kilo kokain gjemt i flere surfebrett i 2004, og ett år senere ble han dømt til døden.

Siden den gang har familie og støttespillere engasjert seg i saken og har blant annet argumentert med at har ifølge brasilianske leger led av paranoid schizofreni og var bipolar.

Uten at dette førte frem.

Til tross for at mentale lidelser kan være formildende ifølge indonesiske lov, skriver den australske avisen.

Ifølge familien så begynte Gularte med narkotika for å lindre depresjonen, men kom etter hvert i kontakt med brasilianske narkotikakartell og ble arrestert da han forsøkte å smugle kokain for disse kartellene.

Mange har reagert på Indonesias henrettelser denne uke, blant annet så har Australia kalt hjem sin ambassadør til landet etter at Andrew Chan og Myuran Sukumaran ble skutt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt