– Salman Abedi kjøpte det meste av bomben selv

Politiet mener mannen som gjennomførte selvmordsangrepet Manchester Arena, kjøpte de fleste komponentene til bomben selv. Samtidig løslater politiet ytterligere tre menn som var arrestert i forbindelse med angrepet forrige mandag.

Overvåkningsbilde av Salman Abedi tatt på kvelden terrorangrepet skjedde

Politiet har mer 1000 personer i sving i forbindelse med etterforskningen av terrorangrepet i Manchester. Dette overvåkningsbildet av selvmordsbomberen Salman Abedi er tatt samme kvelden som terrorangrepet skjedde.

Foto: HANDOUT / Reuters

– Våre undersøkelser viser så langt at Abedi selv gjorde mesteparten av innkjøpene av komponentene, og det tegner seg et bilde av at hans bevegelser og handlinger ble utført på egen hånd i løpet av de fire dagene fra han ankom landet til han gjennomførte dette grusomme angrepet, opplyser etterforskningsleder Russ Jackson i en pressemelding.

Men politiet mener det er for tidlig å utelukke om han var del av et større nettverk.

Tirsdag løslot politiet tre menn fra varetekt. Det dreier seg om to menn på 20 og 24 år fra Fallowfield-området og en 37 år gammel mann fra Blackley.

Blå koffert

Manchester-bomberen med koffert

Selvmordsbomberen som drepte 22 i Manchester, ble sett trillende på en stor, blå koffert i dagene før terroraksjonen.

Foto: HANDOUT / Reuters

Politiet har fremdeles flere personer i varetekt for avhør for å videre kartlegge gjerningsmannen Salman Abedis bevegelser i forkant av angrepet og finne ut om han hadde medhjelpere, hvordan han framskaffet bomben og hvordan han planla og gjennomførte angrepet.

Jackson sier politiet nå prøver å finne ut hvorfor Abedi returnerte til området rundt Wilmslow Road i Manchester, og at de prøver å finne den blå kofferten han brukte på disse turene.

Mandag offentliggjorde politiet bilder av Salman Abedi i det han triller på den blå kofferten.

Bildene er tatt av et overvåkingskamera, og viser at selvmordsbomberen triller på kofferten ved minst to anledninger i dagene før angrepet.

Bomben som kostet 22 mennesker livet i Manchester Arena, var ikke skjult i denne kofferten, men politiet ønsker likevel tips fra publikum for å kunne spore opp eventuelle medsammensvorne.

– Vi har ingen grunn til å tro at denne kofferten inneholder noe farlig, men ber likevel folk om å være forsiktige, sa Jackson mandag.

Stort etterforskningsteam

Mer enn 1000 personer arbeider for tiden med etterforskningen av bombeangrepet Manchester Arena 22. mai, skriver NTB.

– Omfanget av etterforskningen er enormt, med over 7.000 innlegg i loggen som følger linjene i undersøkelsene inne på antiterrorrommet. Vi har nesten 300 digitale hjelpemidler, inkludert telefoner, som vi jobber oss gjennom og hundrevis av vitner å kontakte og få uttalelser fra, sier Jackson.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt