– Russland har større krav på Krim enn Storbritannia har på Falklandsøyene

Ordbruken blir stadig hardere mellom Russland og Vesten. Den russiske parlamentarikeren Alexej Pusjkov går til verbalt angrep på Storbritannia på Twitter.

Alexej Pusjkov, leder av utenrikskomiteen i den russiske Dumaen

Alexej Pusjkov er leder av utenrikskomiteen i den russiske Dumaen.

Foto: RUBEN SPRICH / Reuters

«Hør London: Det er mye større grunn for at Krim skal være en del av Russland enn for at Falklandsøyene skal måtte være en del av Storbritannia», skriver Alexej Pusjkov, leder av utenrikskomiteen i det russiske parlamentet, på Twitter søndag.

Uttalelsen føyer seg inn det stadig kaldere forholdet mellom Russland og Vesten og kommer som et svar på en britisk uttalelse tidligere på dagen.

Langet ut mot Krim-invasjon

Storbritannias utenriksminister Philip Hammond fordømte Russlands invasjon av Krim-halvøya som et åpenbart brudd på internasjonal lov.

Falklandsøyene utenfor den argentinske kysten er et omstridt tema i den britiske nasjonalfølelsen. Storbritannia gikk til krig i 1982 da Argentina forsøkte å invadere øygruppen.

Storbritannia vant krigen, men Argentina gjør fortsatt krav på området, som har vært del av det britiske imperiet siden 1833.

Iskaldt dansk forhold

Også mellom Danmark og Russland har ordskiftet vært iskaldt den siste tiden. Russlands ambassadør i København truet i går med atomvåpen hvis Danmark slutter seg til NATOs missilforsvar i Europa.

– Dersom det skjer, blir danske krigsskip mål for russiske atommissiler, skrev ambassadør Mikhail Vanin i et debattinnlegg i Jyllands-Posten.

Mens Danmarks utenriksminister Martin Lidegaard advarer mot å gjøre den harde tonen verre, krever flere danske parlamentsmedlemmer at Russland henter ambassadøren hjem.

– Jeg mener at han ikke kan være her når han truer et vennligsinnet land med atomvåpen. Han virker klossete og ikke særlig begavet, sier Søren Espersen, utenrikspolitisk talsmann i Dansk Folkeparti, til Politiken.

LES OGSÅ:

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt