– Romney gir aldri tips

Favoritten Mitt Romney kommer til å gjøre det skarpt i dagens «Supertirsdag». På hjemmebane i Massachusetts tør ingen av de andre kandidatene utfordre ham.

Harry Aroial

Harry Aroial har i flere år sørget for at Mitt Romney og hans familie har hatt drivstoff på bilene sine.

Jon Gelius, Massachusetts, USA

Hans lokale bensinforhandler heier på Romney, selv om han aldri har gitt ham tips.

– Mitt Romney pleier å fylle bensin om morgenen. Han er en hyggelig fyr og slår gjerne av en prat med meg. Men han har aldri gitt meg noe i tips. Jeg har ikke fått noe ekstra noen gang, smiler Harry Aroial.

I et veikryss her i Belmont, en forstad til Boston i Massachusetts, fylles det bensin på Brothers Auto Service. Eieren av denne familiedrevne bensinstasjonen, Harry Aroial, har i flere år sørget for at Mitt Romney og hans familie har hatt drivstoff på bilene sine.

Den tidligere guvernøren i Massachusetts bodde bare knappe kilometeren unna bensinstasjonen i et fornemt strøk i landlige omgivelser.

Rivalene dropper valgkampen

NRK møtte den lokale bensinselgeren i Romneys nabolag. Både presidentkandidaten selv, hans kone og sønner stanser jevnlig på denne bensinstasjonen for å fylle tanken.

– Jeg har kjent dem siden før han ble guvernør her i Massachusetts. Det hender Romney kommer ut av bilen og står her ved siden av meg mens jeg fyller bensin på bilen hans. Da har vi av og til snakket om økonomi og det å drive butikk, forteller Aroial.

Under dagens delstatsvalg her i Massachusetts er det ingen som tror at Mitt Romney ikke vinner på hjemmebane.

Av de ti delstatene i dagens «Supertirsdag» er Massachusetts bankers for Romney. De republikanske utfordrerne har ikke en gang brydd seg om å drive valgkamp i hjemstaten hans.

– Romney er vår mann

Mannen som sørger for bensin til Romney, Aroial, kommer til å stemme på sin kunde.

– Mitt Romney er vår mann. Han har greie på det å drive forretning og business. Vi trenger en mann som ham, som forstår hvordan vi sliter i det daglige med å holde virksomheten i gang, sier Aroial.

Han forteller at kundene hans klager på de økende bensinprisene. I dag koster en liter bensin i underkant av 1 dollar pr. liter. Det mener amerikanerne er altfor mye.

– Vi ser at bensinprisene bare stiger og stiger. Det går ikke. Romney kan gjøre noe med dette, tror den lokale bensinforhandleren.

Det store slaget på «Supertirsdagen» kommer til å stå i vippestaten Ohio. Her kiver Romney og Rick Santorum om velgerne. Et snitt av de siste meningsmålingene viser dødt løp mellom rivalene i denne viktige delstaten.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Bensinstasjonen Brothers Auto Service

Her er den lokale bensinstasjonen til Mitt Romney.

Foto: Jon Gelius / NRK

Supertirsdag

For de republikanske kandidatene handler det først og fremst om å samle nok delegatstemmer til partiets landsmøte senere i sommer. På «Supertirsdag» er totalgevinsten 437 delegater, litt mer enn en tredjedel av det som er nødvendig for å sikre nominasjonen.

Her i Massachusetts er det Mitt Romney omtrent alle heier på. Hans lokale bensinforhandler sier USA trenger forandring og at Romney er mannen som kan slå president Obama.

– Vi trenger å se forandring snart. Romney vil klare å endre på situasjonen i USA. Det er jeg sikker på, men det blir tøft. Derfor ønsker vi ham alle lykke til, sier Harry Aroial til NRK.

Fire republikanske presidentkandidater kjemper om velgernes gunst på dagens «Supertirsdag». Om noen kaster inn håndkleet etter at de ti delstatene har gjort sine valg i kveld, er foreløpig åpent. Det som er helt sikkert er at Mitt Romney kommer til å gjøre det skarpest her på sin egen hjemmebane i Massachusetts.

SISTE NYTT

Siste nytt