NRK Meny
Normal

Røde Kors-medarbeidere bortført i Syria

Ifølge det internasjonale Røde Kors ble seks medarbeidere fra Røde Kors og en frivillig fra Røde Halvmåne kidnappet ved byen Saraqeb i Idlib-provinsen i Syria søndag formiddag, melder Sky News

Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) bekreftet bortføringen søndag, etter at statlige syriske medier først brakte nyheten.

Væpnede menn bortførte en gruppe hjelpearbeidere nær byen Saraqeb søndag morgen. Angriperne skal ha åpnet ild mot gruppens fire biler før bortføringen.

Ewan Watson i Røde Kors-komiteen vil ikke si noe om nasjonaliteten til de bortførte Røde Kors-folkene.

– Jeg kan bekrefte at seks medlemmer av ICRCs stab og en av Syrias Røde Halvmånes frivillige har blitt bortført nær Idlib i det nordvestlige Syria. Vi ber om at gruppen, som arbeidet med å gi humanitær hjelp til trengende på begge sider av frontlinjene, løslates straks og uten vilkår, sier Watson.

Norske Magne Barth, leder for Den internasjonale Røde Kors-komiteen i Syria, forsøker å få i stand forhandlinger med dem som har bortført sju hjelpearbeidere nordvest i landet.

– Vi krever en umiddelbar løslatelse av våre sju kolleger som ble bortført søndag morgen, heter det i en uttalelse fra Magne Barth på ICRCs nettsider.

– Skulle levere medisinsk utstyr

Ifølge Røde Kors skal medarbeiderne ha vært i provinsen siden 10. oktober.

– Vi vet ikke hvem som tok dem. De er uidentifiserte væpnede menn, sier Watson.

Han opplyser at de sju skulle levere medisinsk utstyr til sykehus i Idlib og Aleppo og dessuten vurdere den medisinske situasjonen.

Det statlige syriske nyhetsbyrået SANA siterer en anonym tjenestemann som forteller at hjelpearbeiderne ble bortført til ukjent sted.

– En væpnet terrorgruppe kidnappet et antall arbeidere knyttet til Den internasjonale Røde Kors-komiteen, melder byrået.

Syriske myndigheter betegner opprørere som kjemper mot Bashar al-Assads regime som terrorister.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt