NRK Meny
Normal

– Offiserer fra regjeringshæren i Syria hopper av

I en ny video forteller fire offiserer fra den syriske regjeringshæren at de går over til opposisjonen. Samtidig viser en annen, sjokkerende video likene av regimetro millitsmedlemmer stablet i høyden langs veien.

Syriske offiserer hopper av

Oberst Ismail Zakaria, brigader Abdullah Zakaria, brigader Mohammad Zakaria og oberst Abdul Hamid Zakaria, annonserer at de gir seg i regjeringshæren, og støtter revolusjonen. Innholdet i videoen, som er lagt ut på blant annet YouTube, er ikke verifisert.

Foto: YouTube/SCANPIX / Afp

De fire offiserene, identifisert som Ismail Zakaria, Abdullah Zakaria, Mohammad Zakaria og Abdul Hamid Zakaria annonserer at de ønsker å støtte opposisjonen i en ny video, som skal ha blitt lagt ut på YouTube tidligere denne uka.

Innholdet i videoen er ikke verifisert av uavhengige kilder, men nyheten videreformidles av blant andre nyhetsbyrået AP.

Syriske aktivister melder at flere tusen har hoppet av fra regjeringshæren i Syria den siste tiden, men de fleste av disse er menige.

«The Free Syria Army», gruppen som er løst tilknyttet opprørerne, er delvis satt sammen av tidligere soldater fra regjeringshæren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SYRIA-POLITICS-UNREST

Stillbilde fra en video lagt ut av syriske aktivister. Videoen skal vise de døde kroppene til regimetro millitsmedlemmer, stablet langs veien ved Darat Azzah.

Foto: - / Afp

– 26 Regimetro millitsmedlemmer drept

Samtidig meldes det at 26 menn som antas å ha vært medlemmer av en regimetro militsgruppe i Syria er drept i et bakholdsangrep i Aleppo fredag. Også dette ifølge syriske aktivister.

Ifølge aktivistene tilhørte alle de drepte den beryktede og brutale shabbiha-militsen.

Militsen støtter regimet til president Bashar al-Assad, og mistenkes for blant annet å ha stått bak massakren i Houla for noen uker siden, der over 100 sivile ble drept. Nesten halvparten av ofrene var barn.

Lik stablet i hauger

Aktivistgruppen Syrian Observatory for Human Rights har sendt ut en link til en video fra hendelsen. Den viser flere blodige lik som er stablet i en haug langs en vei, der flere kjøretøy passerer. Noen av likene er iført uniform, mens andre er kledd i sivile klær.

Aktivistene referer trolig til samme hendelse som statlig syrisk TV melder om fredag.

I meldingen heter det at «væpnede terrorister gjennomførte en brutal massakre på 25 innbyggere i Darat Azzah». Syriske statlige medier referer konsekvent til opposisjonsmedlemmer som terrorister.

Darat Azzah er en landsby like utenfor Aleppo.

– 1,5 millioner syrere trenger hjelp

Samtidig melder FNs nødhjelpskordinator at 1,5 millioner mennesker i Syria har nå behov for humanitær bistand.

Det er en økning på 50 prosent fra forrige anslag, som var på 1 million mennesker.

FN-organisasjonen Verdens matvareprogram (WFP) opplyser at de fram til midten av juni hadde delt ut mat og andre nødvendigheter til 461.000 syrere, men at det skal økes til 850.000 i løpet av juli.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt