– Pussig stemning i Paris

PARIS (NRK): I Frankrike er folk fortsatt rystet av de siste dagers hendelser. Presidenten ber folk være på vakt, og jakten på flere gjerningsmenn pågår for fullt.

France Newspaper Attack

Det er strengt vakthold utenfor det jødiske supermarkedet der en gisselaksjon pågikk i går. I dag er det langt roligere på stedet.

Foto: Peter Dejong / Ap

FRANCE-SHOOTING/ The message "Paris is Charlie" is projected on the Arc de Triomphe in Paris

Paris er Charlie, står det på Triumfbyen, for å hedre ofrene som døde da satiremagasinet Charlie Hebdo ble angrepet.

Foto: YOUSSEF BOUDLAL / Reuters

I Paris' gater har noen folk kommet seg ut i gatene. Det er dagen etter en av de mest dramatiske dagene i nyere fransk historie. To gisselaksjoner på samme tid satte en støkk i det franske folk, og fortsatt er spørsmålene mange.

Ved lokalene til Charlie Hebdo er det i dag flere som har tatt turen for å legge ned blomster og minnes de 12 som ble drept onsdag.

Stephane

NRK møter Stephane i gatene i Paris. Han synes det er en pussig stemning dagen derpå.

Foto: Kristian Aanensen / NRK

– Det er en ganske pussig stemning, og folk er preget av det som har skjedd og fortsatt i sjokk, tror jeg. Men vi får se hva som skjer. Livet går videre, sier Stephane, som NRK møter i Paris mens han lufter hunden og tar seg en røyk.

President François Hollande har vært ute i media og advart det franske folk om at faren fremdeles ikke er over i Frankrike. Han ba samtidig om at folket må forenes og stå sammen.

Og i Frankrike har det store flertallet tatt oppfordringen, og vist sin solidaritet til ofrene for terroren. Blant annet har innbyggere i den franske kommunen Charlieu sørget for at kommunen skifter navn.

Laster Twitter-innhold

Også rundt om i Paris og landet ellers har flere tatt initiativ til å markere sin støtte.

Laster Twitter-innhold
Åse Marit Befring rapporterer om tilstanden i Paris, lørdag morgen.

Åse Marit Befring rapporterer fra Paris, lørdag morgon.

Noen av NRKs bilder fra terrorangrepene i Frankrike.

Se noen av de mange bildene som NRK-fotograf Johan E. Bull har filmet i løpet av dagene i Paris. Først fra minnemarkeringer på torsdag, deretter fra gårsdagens aksjon ved det jødiske supermarkedet.

SISTE NYTT

Siste nytt