– Palin hatet guvernørjobben

Det er duket for saftige avsløringer og spekulasjoner om Sarah Palin i en upublisert bok skrevet av en av hennes nærmeste medarbeidere.

Nye avsløringer om Palin

I boka «Blind Allegiance to Sarah Palin» blir den tidligere Alaska-guvernøren anklaget for lovbrudd, skittent politisk spill og smålighet.

Foto: MARIO TAMA / Afp

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Et upublisert bokmanus som er skrevet av Sarah Palins tidligere medarbeider Frank Bailey, ble lekket til den amerikanske pressen i helga.

Boka, som er på nesten 500 sider, har den lite flatterende tittelen «Blind Allegiance to Sarah Palin: A Memoir of our Tumultuous Years». (Oversatt: «Blind Troskap til Sarah Palin: En memoar om våre voldsomme år.»

«I hate this damn job»

I juli 2009 annonserte Sarah Palin at hun skulle tre av som guvernør i den amerikanske delstaten Alaska, kun midtveis i fireårsperioden.

Rett før hun sa opp jobben , skal hun ha uttrykt hat mot guvernørjobben i en e-post til daværende kollega Frank Bailey, skriver Anchorage Daily News.

Bailey som tidligere skal ha vært en nær venn av guvernørens ektemann, Todd Palin, er ikke nådig i sin kritikk av Sarah Palin.

I boken blir Palin fremstilt som en smålig og hevngjerrig person, som gikk bevisst inn for å ødelegge ryktet til sine motstandere.

Vi valgte våre mål og gikk etter motstanderne i koordinerte angrep. Vi brukte såkalte "Fox News surrogater", Palin-vennlige bloggere, artikler på lederplass, meningsmålinger (som vi ofte fikset på), brev til redaktører og nøye redigerte taler.

Utdrag fra Frank Baileys upubliserte bok / Anchorage Daily News

– Palin brøt Alaskas lov

Frank Bailey anklager også Palin for å ha brutt delstatens valgkamplov i forbindelse med hennes valgkamp for guvernørjobben i 2006.

I boka skriver Bailey at Palin bevisst samarbeidet med den republikanske Governors Association (RGA) som skal ha betalt for hennes TV-reklamekampanjer.

Ifølge valgkamploven i Alaska, kan ikke politiske kandidater samarbeide med såkalte «soft money»-grupper som RGA, skriver nettsiden Politics Daily.

Uttrykket «soft money» refererer till store summer fra selskaper, fagforeninger, handelsgrupper og enkeltpersoner utenfor satte grenser for donasjoner til føderale kampanjer.

– Usanne rykter

Pam Pryor, talsmann for Palins politiske komité, sa til avisen Anchorage Daily News at anklagene var usanne og at hun ikke regnet med at Palin ville kommentere ryktene i boka.

Manuset skal være skrevet på bakgrunn av over 60 000 e-poster som har blitt sendt mellom Palin og Bailey i løpet av en fireårsperiode hvor forfatteren jobbet tett sammen med den tidligere guvernøren.

Den Alaska-baserte Anchaorage Daily News var en av mange som mottok en kopi av den upubliserte bokmanuset.

Det er ukjent hvem som først lekket boken, ettersom avisen har fått tilsendt manuset fra mange ulike kilder.

Det spekuleres i amerikanske medier om synderen er en annen forfatter ved navn Joe McGinniss, som også jobber med en bok om Sarah Palin, skriver Politics Daily.

SISTE NYTT

Siste nytt