Israel: Palestinske krav hindrer samtaler

Israels statsminister Benjamin Netanyahu mener palestinerne stiller for store krav, og er ikke villig til å forhandle på de premissene palestinerne stiller.

SYRIA-CRISIS/ISRAEL Israel's Prime Minister Netanyahu attends the weekly cabinet meeting in Jerusalem

Benjamin Netanyahu setter ikke pris på Palestinas krav om at Israel ikke skal bygge på det de mener er palestinsk jord og at det er grensene fra 1967 som skal være utgangspunkt for samtalene.

Foto: POOL / Reuters

Palestinske ledere har gjort det klart at de bare vil vende tilbake til forhandlingsbordet hvis Israel slutter å bygge bosettinger på det palestinerne betrakter som sine områder. De vil også at forhandlinger skal ta utgangspunkt i grenselinjene fra før Seksdagerskrigen i 1967.

– Jeg mener at å stille forhåndsbetingelser er å reise uoverstigelige hindre, sa Netanyahu til israelske folkevalgte mandag. Statsministerens uttalelse ble offentliggjort i en kunngjøring fra den israelske nasjonalforsamlingen Knesset.

USAs utenriksminister John Kerry har utsatt en planlagt reise til Israel og de palestinske områdene. Årsaken er offisielt at Kerry vil konsentrere seg om samtaler om situasjonen i Syria, som skal finne sted i Det hvite hus, ble det opplyst mandag.

Men ifølge avisen Israel HaYom, som har god kontakt med kretsene rundt Netanyahu, er grunnen at Kerry vil gi palestinernes president Mahmoud Abbas tid til å tenke seg om. Kerry tror Abbas kan komme til å droppe kravet om stans i byggingen av bosettinger, mener avisen.

SISTE NYTT

Siste nytt