NRK Meny
Normal

– På tide å drepe Assad

En av ministrene i den israelske regjeringen mener det er på tide å likvidere Syrias president Bashar al-Assad. Yoav Galant er boligminister og tidligere general. Han hevder Assad er skyldig i folkemord.

President i Syria, Bashar al-Assad

President i Syria, Bashar al-Assad

Foto: SANA / Reuters

Den oppsiktsvekkende uttalelsen kom tirsdag under en sikkerhetskonferanse i Jerusalem. Å drepe president Assad mener Yoav Galant vil være positivt i arbeidet med å stabilisere situasjonen i israelske nærområder.

– Etter min mening er det på tide å drepe Assad. Enkelt og greit, med de følgene det måtte få. Med slangens hale ute av veien kan vi også få tatt oss av dens hode, i Teheran. Israel kan forsvare seg selv, men vi må huske våre venner og våre allierte, og pleie vårt forhold til dem, sa Galant i sin tale.

Tidligere general

Yoav Galant er pensjonert general i den israelske hæren og nå boligminister i Israel.

Boligminister og tidligere general i Israel, Yoav Galant

Yoav Galant er boligminister og tidligere hærgeneral i Israel.

Foto: JACK GUEZ / Afp

Galant tilhører sentrum-høyrepartiet Kulanu. Han er etterkommer av overlevde etter nazistenes massedrap på jødene under andre verdenskrig.

– Det at mennesker henrettes systematisk uten lov og dom, og etterpå kremeres slik det gjøres i Syria, er et lavmål vi ikke har sett maken til siden 2. verdenskrig. Det som skjer i Syria nå er rett og slett et folkemord, sier Yoav Galant.

Beskyldes for krigsforbrytelser

Fra borgerkrigen i Syria brøt ut i 2011 har Bashar al-Assad vært en omstridt president. Både FN og flere menneskerettighetsorganisasjoner har beskyld Assad og hans regjeringsstyrker for å utføre krigsforbrytelser. Det syriske regimet anklages for å ha brukt kjemiske våpen og angrepet sivile mål i sin krigføring.

LES OGSÅ: Hevder Assad-regimet angriper sivile direkte

LES OGSÅ: Borgerkrigen i Syria

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt