– Øvde på nedstigning på turen til Barcelona

Ifølge en foreløpig rapport som franske myndigheter legger fram i dag, øvde andrepiloten Andreas Lubitz på nedstigning på flyvningen fra Düsseldorf til Barcelona. Det skriver den tyske avisa Bild. På tilbaketuren styrtet flyet i de franske alpene.

Andreas Lubitz

Andreas Lubitz fotografert under halvmaraton i Berlin i 2009. Etterforskerne har funnet spor på datamaskinen hans som viser at han gjorde nettsøk om selvmord og sikkerhetsanordningen på døren inn til cockpiten.

Foto: STRINGER / Reuters

Etterforskerne mener 27-åringen stengte seg alene inne i cockpit og tok med seg 149 mennesker i døden. I dag legger den franske flysikkerhetsmyndigheten BEA fram en foreløpig rapport.

Ifølge Bild står det i rapporten at Lubitz øvde på den dødelige nedstigningen på flighten før styrten.

– Uforklarlig nedstigning

De franske etterforskerne har gransket ferdsskriveren på ulykkesflyet og har oppdaget en kontrollert nedstigning på turen til Barcelona, som ikke kan forklares av været eller tekniske årsaker, skriver avisen.

BEA har tidligere opplyst at autopiloten på dødsflygingen ble innstilt på en nedstigning til 30 meter. Andrepiloten endret etter dette flere ganger innstillingene for å øke flyets hastighet, opplyste BEA.

Etterforskningslederen har tidligere fortalt at andrepiloten gjorde flere søk på internett, få dager før styrten, blant annet om hvordan man begår selvmord.

Flygeren brukte også mange minutter på å undersøke sikkerheten til cockpitdører.

Germanwings morselskap Lufthansa har meldt at Lubtiz i 2009 hadde opplyst at han hadde hatt en depresjon.

Verken BEA eller Lufthansa vil kommentere rapporten i Bild. Lufthansa viser til at saken fortsatt er under etterforskning, mens BEA viser til rapporten som er ventet senere på dagen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt