– Orlandos LHBT-miljø er et av verdens beste

ORLANDO (NRK): Homofile strømmet søndag til åstedet etter masseskytingen i Orlando, og står sammen i sorgen.

Terry de Carlo

Terry de Carlo fikk en bamse som støtte fra en av de frammøtte.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

Terry DeCarlo og Patty Sheehan

Terry DeCarlo får trøst av representanten Patty Sheehan fra Orlando City.

Foto: Phelan M. Ebenhack / Ap

– Vi er et sterkt miljø, og nå må vi stå sammen og støtte familiene til de 50 dødsofrene, og være sterke for familiene til de som fortsatt er på sykehus, sier Terry de Carlo.

Han mener Orlandos LHBT-miljø er et av de beste miljøene i verden.

De Carlo er leder for The Center, et senter for homofile og lesbiske i nærheten av nattklubben der 50 nattklubbgjester ble drept i masseskytingen natt til søndag lokal tid.

Klarer ikke snakke

Det var satt opp sperringer i en 300 meters sone rundt nattklubben for homofile, men utenfor sperringene strømmet folk til søndag.

Flere homofile ønsket å snakke med media, men var så preget av sorg at de likevel ikke klarte å si noe.

Veldig mange savner noen.

Alle venter på informasjon om hvem som er døde. Og om hvem som er på sykehus.

Sørger etter Orlando-skyting

Frammøtte sørger i området ved nattklubben Pulse i Orlando i Florida etter masseskytingen.

Foto: GREGG NEWTON / Afp

Ledere fra forskjellige kirkesamfunn gikk rundt og snakket med folk.

– Viktig år for homofile

Flere møtte fram for å vise sin støtte. President Barack Obama har også uttrykt sin støtte. Terry de Carlo setter pris på dette.

– Dette har vært et viktig år for homofile i USA. Det er ett år siden ekteskapsloven ble vedtatt. Vi har fått mye mer anerkjennelse i hele landet det siste året, sier han.

Han vil ikke tro at nattklubben ble mål for angrepet fordi den var en klubb for homofile.

– Dette kan skje hvem som helst, hvor som helst, sier han.

Men det har vært flere angrep mot homofile i USA. I hovedsak angrep fra kristne miljøer. Denne gangen er Omar Mateen pekt ut som gjerningsmann. Ifølge FBI ringte han 911 i forkant av skytingen og sa han hadde tilknytning til IS.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt