NRK Meny
Normal

– Syria ødela israelsk militært kjøretøy

Den syriske hæren sier at de har ødelagt et israelsk militært kjøretøy som krysset våpenhvilelinjen mellom landene på Golanhøyden, og kom inn i syrisk territorium.

SYRIAN-CRISIS/GOLAN

Israelsk militært kjøretøy ved våpenhvilelinjen på Holanhøyden. Våpenhvilen ble inngått i 1974. Siden den gang har en ubevæpnet FN-styrke patruljert en buffersone på Golanhøydene. De siste månedene har kampene mellom syriske opprørere og regjeringsstyrker flere ganger beveget seg inn på Golanhøydene.

Foto: NIR ELIAS / Reuters

Uttalelsen fra Syrias militære ledelse ble sendt på statlig syrisk TV, og kom etter at Israel tidligere tirsdag sa at et av deres militære kjøretøy ble truffet av syrisk ild på Golanhøyden, ifølge AFP.

– Våre styrker har ødelagt et israelsk kjøretøy og alt som var inne i det. Kjøretøyet hadde krysset våpenhvilelinjen og var på vei til landsbyen Bir Ajam, som befinner seg i den syriske sonen, het det i uttalelsen som ble vist på syrisk TV.

Det ble ikke utdypet i uttalelsen om noen israelske soldater ble skadd eller drept.

Israel benekter

Det israelske militæret på sin side benektet raskt påstanden fra den syriske motparten, og uttalte at intet kjøretøy hadde blitt ødelagt.

En talskvinne for den israelske hæren gjentok det israelittene hevdet tidligere tirsdag; at et av deres militære kjøretøy hadde blitt truffet av syriske kuler, og fått noen skader. Ingen israelske soldater skal ha blitt såret, melder Reuters.

Israelske styrker besvarte ilden fra syrerne, ifølge talskvinnen.

Strategisk viktig

Golanhøydene er et strategisk viktig høydedrag i Syria som grenser mot Israel, Libanon og Jordan. Israel har hatt bosetninger i området siden seksdagerskrigen i 1967 og vedtok å annektere området i 1981. Annekteringen er ikke blitt anerkjent av verdenssamfunnet.

De siste månedene har kampene mellom syriske opprørere og regjeringsstyrker flere ganger beveget seg inn på Golanhøydene. Israel har hittil reagert ved å levere klager til FNs fredsbevarende styrker for brudd på våpenhvilen i området.

Våpenhvilen ble inngått i 1974. Siden den gang har en ubevæpnet FN-styrke patruljert en buffersone på Golanhøydene. Israel er formelt sett fortsatt i krig med Syria.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt