Rumenske medier: Nordmann pågrepet for misbruk av barn

En 59 år gammel mann skal ha blitt pågrepet for misbruk av flere barn og besittelse av overgrepsbilder av barn. Mannen ble pågrepet lørdag og sitter nå i varetektsfengsling.

Utenriksdepartementet (UD) bekrefter overfor NRK at en norsk statsborger er pågrepet.

– Jeg kan si at den norske ambassaden i Bucuresti er blitt informert av rumenske myndigheter om at en norsk statsborger er varetektsfengslet i 30 dager. Vi vet ikke hva han er varetektsfengslet for, det må dere høre med lokale myndigheter om, sier pressetalsperson i UD Veslemøy Salvesen til NRK.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Dramatisk flukt

Da NRK var i kontakt med UD mandag formiddag hadde de ikke hatt kontakt med den pågrepne mannen direkte, eller via ambassaden i Bucuresti.

– Hva gjør dere nå?

– Når en norsk statsborger blir fengslet i utlandet tilbyr vi rutinemessig konsulær bistand på vanlig måte, men jeg kan ikke gå mer konkret i saken, sier Salvesen.

Den 59-årige nordmannen skal på dramatisk vis ha forsøkt å flykte fra politiet, men ble til slutt pågrepet i Ploiesti lørdag.

Politiet skal ha oppsøkt mannen ved boligen hans, skriver det rumenske nyhetsbyrået Mediafax.

– Vi jobber med å skaffe oss mer informasjon om saken, foreløpig gjør ambassaden vår der nede denne jobben, sier Salvesen til NRK.

Flere andre rumenske medier melder også om saken. Her i Norge var det VG som først meldte om pågripelsen.

– Funksjonshemmede ofre

Nordmannen skal være mistenkt for seksuell misbruk av flere barn. I tillegg skal han være i besittelse av barneporno. Ifølge Romanias største avis Evenimentul Zilei skal barna ha blitt oppsøkt av ham på ulike måter i sentrum av Bucuresti, Romanias hovedstad.

Pågripelsen skal være en del av en større aksjon mot et pedofilt nettverk. Det er spesialenheten DIOCT i det rumenske politiet som står bak, opplyser flere rumenske medier.

Ifølge Libertatea skal nordmannen i hovedsak ha forgrepet seg på gutter, flere av dem skal ha hatt funksjonshemninger. Mange av ofrene skal ha hatt hørsel- og talevansker.

Andre utlendinger pågrepet

Påtalemyndigheten og spesialgruppen BCCO mener å ha bevis for at nordmannen skal ha forgrepet seg på minst ti barn, skriver Evenimentul Zilei.

Nordmannen skal være den andre utlendingen som er arrestert og mistenkt for pedofili i Romania den siste uken. Forrige uke ble en belgisk statsborger pågrepet for å ha misbrukt barn seksuelt og for å ha vært i besittelse av overgrepsvideoer.

SISTE NYTT

Siste nytt