– Nord-Korea lar seg ikke true

– Nord-Korea vil aldri bøye seg for internasjonal fordømmelse når det gjelder vårt atomprogram, sier en nordkoreansk diplomat.

Kim Jung-un

Nord-Koreas leder Kim Jung-un ser ut til å fortsette den politiske kursen faren og bestefaren fulgte.

Foto: Afp

– USA og landets følgesvenner tar sørgelig feil dersom de tror at Nord-Korea vil rette seg etter helt urimelige resolusjoner, sier førstesekretær Jon Yong Ryong ved FN-delegasjonen i Genève.

Les også: Bekrefter ny atombombe i Nord-Korea

Han sier også at utsiktene til å gjøre den koreanske halvøya atomvåpenfri er små på grunn av USAs fiendskap.

USA pekes ut

– Dersom EU virkelig ønsker fred og sikkerhet på den koreanske halvøya, så burde de oppfordre USA til å stanse landets fiendtlige politikk mot Nord-Korea, sa Ryong under nedrustningskonferansen i den sveitsiske byen.

Nord-Korea gjennomførte natt til tirsdag sin tredje kjernefysiske prøvesprengning, og er møtt med enstemmig internasjonal fordømmelse. Kina, som vanligvis er forsiktig i språkbruken mot naboen, har denne gangen kommet med skarp kritikk.

Les også: Kina tar avstand fra Nord-Korea

Tirsdag ettermiddag kommer FNs sikkerhetsråd sammen til krisemøte i New York der det er ventet nye straffetiltak mot det isolerte landet, i tillegg til dem som innført tidligere.

Nye trusler

Det nordkoreanske utenriksdepartementet truer med enda sterkere tiltak dersom USA ikke stanser sin fiendskap.

– Hvis USA kompliserer situasjonen med fortsatt fiendskap, vil vi ikke ha annet valg enn å sette i verk enda sterkere tiltak i andre eller tredje runde, heter det i uttalelsen.

Utenriksdepartementet sier ikke noe om hvilke handlinger det kan dreie seg om, men uttalelsen komme like etter at den sørkoreanske etterretningstjenesten orienterte nasjonalforsamlingen om at de frykter flere nordkoreanske prøvesprengninger.

Les også: – Kim fortsetter i sin fars fotspor

SISTE NYTT

Siste nytt