NRK Meny
Normal

– Nelson Mandela er frisk

Nelson Mandela, som tidligere denne uken ble innlagt med akutte problemer i luftveiene, er skrevet ut fra sykehuset.

Mandela

Nelson Mandela er frisk nok til å reise hjem.

Foto: MIKE HUTCHINGS / Reuters

Visepresident Kgalema Motlanthe sier at det er ingen grunn til panikk når det gjelder Nelson Mandelas helse.

Kgalema Motlanthe holdt fredag formiddag en pressekonferanse om Nelson Mandelas helsetilstand på Milpark Hospital i Johannesburg.

Der gjentok han at det at det ikke er noen grunn til å frykte for fredsprisvinnerens liv, som ble innlagt tidligere denne uken.

Luftveiene

– Han får den beste behandlingen som landet kan tilby. Det er ingen grunn til panikk, og det er ingen grunn til å frykte for hans helse, sa Motlanthe.

Motlante bekreftet også det han sa tidligere i dag om Mandelas tilstand – at det medisinsk sett ikke er grunn til panikk.

– Mandela sliter med en lidelse som er alminnelig blant mennesker i hans alder, og en tilstand som har utviklet seg med årene, sa han.

Ifølge en sjefslegen ved sykehuset ble Mandela innlagt for problemer med luftveiene. Mandela er nå utskrevet, og kan forlate sykehuset når han ønsker.

– Vi må huske at han led av tuberkulose mens han satt på Robben Island og at han tidligere har hatt betennelser i luftveiene, sa Mothlante tidligere på dagen.

Mandela satt innesperret på fangeøya Robben Island i 18 av de til sammen 27 årene han tilbrakte i fengsel.

Sikkerhet

Politiet satte i verk strenge sikkerhetstiltak rundt Milpark-sykehuset i Johannesburg.

Fredag ble alle biler som skulle inn på sykehuset grundig sjekket, slik at mediefolk ikke skulle snike seg inn gjemt i bagasjerommene, skriver NTB.

Sør-Afrikas sittende president Jacob Zuma reiste fredag morgen fra Davos i Sveits, der han hadde deltatt på toppmøtet i Verdens økonomiske forum WEF.

Men ifølge en talsmann for Zuma hadde hjemreisen ikke noe med Mandelas helsetilstand å gjøre.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt