– Nynazister tok seg inn i flere valglokaler

Svenske aviser melder at nynazister tok seg inn i flere valglokaler sør i Stockholm da velgere gikk til urnene i dag.

Reinfeldt

VALGDAG: Det er en spennende dag for statsminister Fredrik Reinfeldt i dag. Dagens målinger viser at det ser ut til å bli et regjeringsskifte i Sverige. I løpet av dagen skal flere nynazister ha inntatt valglokaler i Stockholm.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Sverige velger ny Riksdag, nasjonalforsamling, i dag. Nå melder flere svenske aviser om at nynazister skal ha tatt seg inn i flere valglokaler sør i Stockholm.

Ifølge vitner som Aftonbladet har vært i kontakt med skal nynazistene ha vært truende, skreket, kastet papir rundt omkring og filmet velgere.

– Det ble varslet om at rundt 12 nazister tok seg inn i valglokalet og ødela noe, uklar hva, sier Jonas Widmark, offiser i Stockholmpolitiet til nyhetsbyrået TT.

Ifølge Aftonbladet skal den nynazistiske militante organisasjonen Svenska motståndsrörelsen (SMR) ha tatt på seg ansvaret for stormingene av valglokalene.

Nordfront-merker

I Kärrtorp videregående skole skal minst 10 personer ha trengt seg inn i valglokalet.

– De filmet valgsedlene velgere tok og filmet ansiktene deres, skal et vitne ha sagt ifølge Aftonbladet.

Ifølge Aftonbladet skal SMR ha skrevet på nettsidene sine at de står for angrepene på valglokalene. SMR er del av den nordiske grupperingen som kaller seg Nordfront.

Valgkoordinator for Miljöpartiet, Gabriel Liljenström, stod utenfor Enskefältet skole da flere nazister raste inn i valglokalet. Fire svartkledde menn skal ha tatt seg inn i valglokalene mellom 17.00 og 17.30.

– En av dem hadde en T-skjorte med Nordfront-merke på. De gikk raskt inn og skrek «Leve den svenska motståndsrörelsen» mens de filmet og kastet små lapper. En av dem hadde et kamera også festet på skulderen, sier Liljenström til Aftonbladet.

Han sier at han selv og de rundt ble sjokkert. Valgkomiteen i Stockholm bekrefter at Enskedefältets skole skal ha blitt angrepet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt