NRK Meny
Normal

– Nato vurderer opprustning nær Russlands grense

Nato vurderer å plassere ut tusenvis av soldater i Polen og de baltiske landene som en del av innsatsen for å forhindre russisk aggresjon, ifølge USAs forsvarsminister Ashton Carter.

Ash Carter

Pentagon-sjef Ashton Carter sier at Nato vurderer å utplassere flere soldater i Russlands naboland. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix

Foto: JONATHAN ERNST / Reuters

Carter uttaler seg om temaet til Washington Post og sier utplassering av flere soldater er én av mulighetene Nato ser på. Pentagon-sjefen vil ikke gå inn på hvilke land som vil bidra med styrker, men sier oppdraget vil gå på rotasjon mellom ulike nasjoner.

En avgjørelse om hvorvidt man skal øke antallet soldater i Russlands nærområder vil trolig bli tatt under Nato-toppmøtet i Warszawa i sommer, sier Carter.

Før helgen omtalte Wall Street Journal flere detaljer i den mulige opprustningen. Ifølge avisen planlegger Nato å plassere ut fire bataljoner på 1.000 soldater hver i nærheten av Russlands vestlige grenser. USA vil sannsynligvis bidra med to tropper, og Storbritannia og Tyskland med én hver, hevder avisen.

En mulig opprustning i områdene nær Russland ble diskutert på Natos møte i februar, ifølge Washington Post.

– Vi vil ha så mye tilstedeværelse i øst som nødvendig, sa Nato-sjef Jens Stoltenberg i forbindelse med møtet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt