Normal

– Nå må FN gripe inn i Syria

Kampene raser fortsatt i millionbyen Aleppo i Syria. Frankrikes president François Hollande sier at FN må gripe inn i Syria "snarest mulig".

Militære Aleppo

Det foregår voldsomme kamper mellom regjeringsstyrkene og opposisjonsstyrkene i Aleppo.

Foto: Fadi Zaidan / Ap

Salaheddin-distriktet i byen Aleppo har siden før soloppgang lørdag morgen vært herjet av kamper mellom opposisjonsstyrkene og regjeringsstyrkene.

– Det startet 04.00, og åtte timer senere er det fortsatt helvete. Dette er galskap, sa en AFP-korrespondent lørdag.

Fire helikpotere sender ut skuddsalver med raketter mot området av byen som er holdt av opposisjonsstyrkene. President Bashar al-Assads styrker har omringet området med artelleri og tankser.

Frankrikes president Francois Hollande.

Frankrikes president Francois Hollande krever at FNs sikkerhetsråd griper inn i Syria.

Foto: PHILIPPE WOJAZER / Reuters

Frankrikes president François Hollande ba lørdag FNs sikkerhetsråd om å gripe inn i Syria så snart som mulig for å unngå en fullskala borgerkrig.

– Oppgaven til landene i Sikkerhetsrådet er å gripe inn så raskt som mulig, sa han.

– Jeg vil nok en gang ta opp saken med Russland og Kina for å få dem til å forstå at det bare vil bli kaos og borgerkrig om Bashar al-Assad ikke snart blir stanset, sa François Hollande videre.

Voldsomme sammenstøt

I tillegg til at helikoptre bomber Salaheddin-distriktet, foregår det blodige kamper i andre deler av byen. Særlig Sakhour-distriktet er preget av voldsomme sammenstøt.

Det har blitt rapportert at 160 mennesker ble drept i Syria fredag. Det har foreløpig ikke kommet noen tall for lørdagens kamper.

Torsdag varslet regjeringsstyrkene at de ville foreta en storoffensiv i Aleppo og Damaskus, to byer det lenge har foregått kamper. Målet var å knuse opposisjonen og gjenvinne kontrollen en gang for alle.

20. juli begynte kampene i Aleppo, som har vært mer eller mindre uberørt av opprøret som har på gått siden mars 2011. Onsdag sendte både opprørerne og regjeringen forsterkninger til byen, og kampene økte i styrke.

Det er 2.5 millioner innbyggere i Aleppo. Kvinner og barn har evakuert fra Salaheddin-distriktet siden fredag, og har søkt tilflukt i andre deler av byen. Mange har også flyktet helt ut av Aleppo.

Over 20.000 drept i Syria

Mer enn 20.000 mennesker har blitt drept i Syria siden opprøret startet i mars 2011, ifølge det syriske observatoriet for menneskerettigheter.

– Minst 20.028 mennesker, deriblant 13.978 sivile og opprørere, 968 desertører og 5.082 medlemmer av regimestyrkene, er drept siden opprøret startet den 15. mars i fjor, sier den London-baserte gruppens leder Rami Abdel Rahman.

Tallene er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Opposisjonssoldater

Opposisjonssoldater kjemper mot regjeringsstyrkene i Aleppos gater.

Foto: Alberto Prieto / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt