– Mubaraks helse forverret

Helsen til Egypts avsatte president Hosni Mubarak har forverret seg etter at han ble dømt til livsvarig fengsel for medvirkning til drap på demonstranter.

Hosni Mubarak

Helsen til Egypts ekspresident Hosni Mubarak skal ha forverret seg etter at han ble dømt til livsvarfig fengsel.

Foto: STR / Afp

Det melder det offisielle egyptiske nyhetsbyrået MENA.

Mubarak lider av akutt depresjon og hyperventilering etter overføringen til Tora-fengselet.

I går opplyste en sikkerhetsoffiser til nyhetsbyrået AFP at Mubarak har fått et følelsesmessig sammenbrudd.

– Helsen blir stadig dårligere, og han må bruke surstoffmaske om natten for lettere å kunne puste, sier en av advokatene hans.

Mubarak skal nekte å snakke med legene på grunn av den psykiske tilstanden, noe som gjør behandlingen vanskeligere.

Egyptiske myndigheter har foreløpig ikke bestemt om Mubarak skal overføres til et militærsykehus, slik familien hans har bedt om

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt