NRK Meny
Normal

– Motdemonstranter angrep med brannbomber og sverd

Egyptiske demokratiforkjempere ble møtt med kniver, steiner og bensinbomber da de søndag forsøkte å storme politiets hovedkvarter i Kairo.

Protester utenfor politihovedkvarteret i Kairo

Flere hundre demokratiforkjempere ble angrepet av sivilkledde motdemonstranter da de prøvde å storme politihovedkvarteret i Kairo søndag.

Foto: STR / Afp

Flere hundre mennesker hadde møtt opp for å kreve reformer av Egypts mektige sikkerhetsapparat.

Aktivister forteller til Reuters at de ble angrepet motdemonstranter kledd i sivil og utstyrt med sverd, steiner og brannbomber.

To vitner omtaler motdemonstrantene som «kjeltringer».

LES ALT OM UROEN I EGYPT HER.

Stiller klare krav

Dette er første gang siden Husni Mubarak gikk av som president at motstandere av opprøret i Egypt går til angrep på demokratiforkjemperne.

Etter det 18 dager lange opprøret som ledet til Mubaraks avgang har aktivistenes krav blitt stadig mer omfattende. Demonstrantene ønsker omfattende samfunnsomveltninger, herunder en betydelig omorganisering av politiet, som har rykte på seg for å være et svært brutalt sikkerhetsapparat.

Den nye statsministeren Essam Sharaf har lovet egypterne å jobbe for å innfri deres krav. Fredag ble han møtt med jubelrop fra flere tusen frammøtte på Tahrir-plassen.

(Saken fortsetter under videoen)

Video Demonstrasjoner på

KLIKK FOR Å SE VIDEO: Egyptere demonstrerer mot eks-president Mubaraks sikkerhetsstyrker.

Skjøt varselskudd

Egyptiske soldater skjøt varselskudd i luften for å spre demonstrantene da sammenstøtene mellom aktivistene og motdemonstrantene startet.

– Hæren begynte å skyte i været for å spre oss. Vi prøvde å løpe vekk, men da ble vi møtt av 200 kjeltringer i sivile klær med skarpe våpen på den andre siden, sier Mohammed Fahmy til Reuters.

Fahmy anslår antallet demonstranter til å ha vært rundt 2000 mennesker. Rundt 15 skal ha blitt skadet, men ingen alvorlig.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt