NRK Meny
Normal

– Morsinstinktet mitt slo inn og jeg begynte å løpe mot dem

Mandagens angrep på seks frekke gullsmedranere er langt i fra den første gangen «Superbestemor» Ann Timson har tatt saken i egne hender.

Video Bestemor jagde ranere

NETT-TV: Superbestemor gikk til angrep på de frekke tyvene med håndveska.

Videoen av en liten gammel dame, som på egen hånd stanset et pågående ransforsøk, kun ved hjelp av håndvesken, har gått som en farsott på internett.

Selv avviser Ann Timson at hun er en heltinne og sier «noen måtte jo gripe inn.»

70-åringen som britiske medier har døpt Håndveske-heltinnen, reagerte straks da hun så en gjeng med seks ranere som forsøkte å ta seg inn i en gullsmed–forretning i Northhampton i Storbritannia på mandag.

Reagerte på instinkt

«Superbestemor» Timson sto og pratet med en venninne da hun hørte bråk fra den andre siden av gata.

– Jeg så meg rundt og så at en av guttene løp opp mot gullsmedbutikken, forteller Ann Timson til Sky News.

Timson trodde aller først at det var en slåsskamp som hadde brutt ut.

– Jeg hadde ikke tenkt å bli stående og se på at noen ble banket opp. Morsinstinktet slo til og jeg begynte å løpe over gata, forteller Timson.

Da hun skjønte at det var et ransforsøk, ble 70-åring bare enda sintere ved tanken på at folk var så frekke at de trodde de kunne slippe unna med ran midt på dagen.

Jagde vekk seks menn

Mens ranerne prøvde å slå seg igjennom de pansrede vinduene med slegge, kom den eldre kvinnen løpende og begynte å slå etter dem med håndvesken som våpen.

Timson forteller at hun var fullt klar over faren hun satte seg selv inn i.

– Jeg hadde gjort det samme igjen, sier Timson som var forskrekket over at så mange mennesker bare sto og så på uten å gripe.

Ranerne ble tydelig rystet av det overraskende angrepet fra pensjonisten, og prøvde å rømme fra åstedet, uten æren i behold.

Superbestemoren fortsatte å slå løs på ranerne samtidig som hun ropte på hjelp. Tilslutt grep en annen forbipasserende inn og klarte å holde fast en av ranerne.

Politiet har arrestert fire av seks ranere, som i dag må møte i retten.

Rydder opp i nabolaget

Ann Timson får nå ros og beundring fra mennesker over hele verden.

Men det å hamle opp med kriminelle er ikke noe nytt for 70-åringen.

Ifølge den britiske avisen The Telegraph har Timson deltatt i opprydningen av et kriminelt belastet nabolag, kjent som ”The Jungle”.

Naboer som avisen har snakket med, forteller at Timson konfronterer lokale bråkmakere, tar bilder av deres biler og aktiviteter for å bistå politiet.

Ifølge disse har Superbestemoren flere ganger blitt truet, i noen tilfeller med kniv, uten at det har stoppet pensjonistens engasjement for å rense gatene for prostituerte og narkotikalangere.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt